Nieuwsbericht

woensdag 20 november 2002, 14.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Zinloos geweld
Noord-Scharwoude, dinsdag 19 november 2002.
Omstreeks 13.40 uur is een 12-jarige jongen uit Noord-Scharwoude om niets belaagd en mishandeld door 4 jongens op scooters. De jongen reed op zijn fiets over de Platte Ven in de richting van de Voorburggracht. Vlakbij het verzorgingstehuis werd hij door de scooterbestuurders klemgereden. Twee stonden voor hem en twee achter hem. Ze trokken hem van zijn fiets en gooiden hem op de grond. Hij moest op zijn knieën gaan zitten en kreeg vervolgens een schop in zijn kruis. Zijn fiets werd op een stoeprand gesmeten en raakte flink beschadigd. De onbekende daders droegen allemaal een helm en degene die schopte droeg een donkerpaarse helm. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten. Getuigen worden verzocht te bellen met de politieservicelijn: 0900-8844.

Auto over de kop: twee gewonden
Castricum, dinsdag 19 november 2002.
Omstreeks 17.20 uur vond er op de T-kruising Zeeweg-Soomerwegh een aanrijding tussen drie personenauto's plaats waarbij één auto over de kop ging en de twee inzittenden van die auto gewond raakten. De aanrijding ontstond omdat een 19-jarige automobilist uit Castricum op de kruising geen vrije doorgang verleende. Hij reed over de Soomerwegh en wilde bij de kruising linksaf slaan in de richting van Bakkum. De man ging tussen een file op de kruising door en zag vervolgens de auto die van rechts kwam over het hoofd. Hij botste met de rechtervoorkant van zijn auto tegen de linkerzijde van de andere auto. Deze werd bestuurd door een vrouw uit Egmond aan Zee (leeftijd nog onbekend). In die auto zat ook een 74-jarig familielid van haar, eveneens uit Egmond aan Zee. De auto van de vrouw sloeg over de kop en raakte total loss. Zij en haar familielid liepen een hoofdwond en nekklachten op en werden opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. De 19-jarige bestuurder raakte na de eerste botsing ook nog een derde auto die op de kruising stilstond. Deze auto werd bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Castricum. Die auto raakte aan de rechterzijkant gedeukt. De verkeersongevallendienst stelt een nader onderzoek in.

Diefstal auto's
Alkmaar, dinsdag 19 november 2002.
Twee eigenaren van auto's kwamen er rond 18.00 uur achter dat hun voertuig was gestolen. Eén auto betrof een Mitsubishi Space Wagon, kleur grijs, bouwjaar 1999 en voorzien van het kenteken XN-JP-73. Deze auto is weggenomen vanaf de Oudegracht en heeft een dagwaarde van ongeveer 15.000,-. De andere auto is weggenomen vanaf de Bestevaerstraat. Dit gaat om een rode Opel Corsa voorzien van het kenteken DF-NS-90.

Verlichtingscontrole
Alkmaar, dinsdag 19 november 2002.
Tussen 19.00 en 21.00 uur werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Kennemerstraatweg en de Westerweg. Er werden in totaal 22 bonnen uitgeschreven wegens het niet voeren van de juiste verlichting.

Bestuurder in slaap, auto in sloot
Akersloot, woensdag 20 november 2002.
Omstreeks 05.20 uur viel een 51-jarige automobilist uit Alkmaar op de A9 in slaap. De man raakte langzaam van de weg, reed enkele tientallen meters door de berm en kwam ter hoogte van hectometerpaal 63,9 in een slootje naast de berm terecht. De man raakte licht gewond en werd voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Eén rijbaan is enige tijd gesloten geweest.

NOORDKOP

Inbrekers na wegversperring door politie aangehouden Schagen, woensdag 20 november 2002.
Vannacht omstreeks 03.00 uur zagen oplettende agenten in een nieuwbouwwijk aan de Hoep Noord, een verdachte auto wegrijden. De agenten beschenen met een schijnwerper enkele bouwketen toen de auto met gedoofde lichten wegreed. Hierna werd de auto door de politie achtervolgd. Op de Zuiderweg werd een stopteken gegeven. De bestuurder gaf gas. De politie zette een achtervolging in. De verdachten volgden de Provinciale Weg N 245 richting Alkmaar. Ze negeerden rode verkeerslichten en reden sneller dan 170 km/u. Personeel van de regionale politiemeldkamer stuurde andere eenheden aan en ter hoogte van de kruising Provinciale Weg N 245-Laan van Tata werd een wegversperring gemaakt. De politie slaagde erin de verdachte auto daar aan te houden. In het voertuig zaten twee mannen van 23 jaar, beiden afkomstig uit Alkmaar. Ze bleken te hebben ingebroken in een twee weken geleden opgeleverde woning aan de Kogerlaan in Schagen. Ze waren de woning binnengekomen met een valse sleutel en hadden enkele bankpassen weggenomen. De beide mannen zijn in verband met het nadere onderzoek ingesloten.

Inbraak in een bedrijf
Tuitjenhorn, dinsdag 19 november 2002.
Een ondernemer ontdekte vanmorgen dat er was ingebroken in zijn bedrijfspand aan de Dijken. Met een breekvoorwerp was een roldeur geforceerd. Uit het pand was een grote partij dames- en herenondergoed weggenomen ter waarde van duizenden euro's evenals een witte aanhangwagen van het merk 'Tonca' en voorzien van het kenteken ZX-05-BX.

Dronken man met mes aangehouden
Den Helder, woensdag 20 november 2002.
Gisteravond omstreeks 22.30 uur hield de politie op de Koningstraat een 27-jarige inwoner van Den Helder aan omdat getuigen hadden gemeld dat deze man dronken met een mes liep te zwaaien. Bij aankomst van de politie droeg hij het mes in zijn sok. Het ging om een keukenmes met een lengte van 30 centimeter. De man, een bekende van de politie, is ter ontnuchtering ingesloten. Hij is vanmiddag heengezonden. Het mes is in beslag genomen.

Verlichtingscontrole
Den Helder, woensdag 20 november 2002.
Tussen 07.00 en 07.50 uur heeft de politie de verlichting gecontroleerd van fietsers op de Langevliet. Zes personen kregen een bekeuring.

WESTFRIESLAND

Drankrijder
Westwoud, woensdag 20 november 2002.
Een 20-jarige automobilist uit Hoogkarspel werd op het Laantje omstreeks 04.20 uur betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 350 ug/l (220 toegestaan). De man kreeg van justitie niet de gebruikelijke boete aangeboden omdat er sprake was van recidive.

Hengelmethode bij inbraak
Enkhuizen, woensdag 20 november 2002.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Beun. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door te hengelen via de brievenbus. De deur zat niet op het nachtslot. De woning werd doorzocht en er werd een laptop weggenomen.

Diefstal auto
Enkhuizen, woensdag 20 november 2002.
Vanaf een parkeerplaats naast een woning aan de Hazelaarstraat is vannacht een zwarte personenauto weggenomen van het merk Volkswagen type Golf VR6 en voorzien van het kenteken JG-VN-32. De auto heeft een dagwaarde van bijna 5000,-.