Politie Gelderland-Midden

Duiven, kettingbotsing veroorzaakt verkeersproblemen Publicatiedatum: 20-11-2002

Een kettingbotsing vanmorgen op de noordelijke rijbaan van de A12, waarbij een 45-jarige inwoner van Stokkum en een 28-jarige inwoonster van Lichtenvoorde gewond raakten, heeft voor behoorlijke problemen gezorgd voor het onderliggende wegennet. In de ochtendspits, rond acht uur, kon een automobiliste uit Lichtenvoorde, komende uit de richting Zevenaar, niet op tijd remmen voor het langzaam rijdende verkeer voor haar. Zij botste op de wagen van de Stokkumer, die op zijn beurt tegen een door een 28-jarige man uit Lunen bestuurde vrachtwagen reed. De Stokkumer liep rug- en nekletsel op, waaraan hij in het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis werd behandeld. De 28-jarige automobiliste klaagde over pijn aan haar nek en hoofd en werd voor behandeling overgebracht naar het streekziekenhuis in Zevenaar. De vrachtwagenchauffeur raakte door de botsing niet gewond.Tengevolge van het ongeval ontstonden er lange files, ondanks het feit dat het verkeer terplaatse via de parkeerplaats Aalburgen werd omgeleid. Volgens het TIC (Traffic Information Center) in Utrecht ontstond er een file van ongeveer 9 km lengte. Ook op de achterliggende A18 ontstond een file. Automobilisten die het lange wachten in de file beu waren kozen een sluiproute, wat op het onderliggende wegennet ook tot verstopping leidde. In Didam ontstond er in de verkeersdrukte op de Wilhelminastraat en de kruising met de Kerkstraat nog een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto, waardoor de weg enige tijd geblokkeerd was. Bij dit ongeval deden zich overigens geen persoonlijke ongelukken voor.
Omstreeks vijf over half tien werd de noordelijke rijbaan A12 weer door de politie vrijgegeven en losten de files geleidelijk aan weer op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, diefstal uit fietstassen
Publicatiedatum: 20-11-2002

Dieven hebben vandaag (20 november) boodschappen gestolen uit tassen die aan twee fietsen waren bevestigd. Rond het middaguur ontdekte een 76-jarige Zevenaarse dat haar boodschappen uit haar fietstas waren gestolen. Dit moet gebeurd zijn tijdens haar bezoek aan de bibliotheek. Tegen 13.00 uur ontdekte een 42-jarige vrouw uit Panderen dat ook zij het slachtoffer was geworden van `fietstasdieven'. Zij kwam uit een supermarkt aan de Kampsingel en zag toen dat eerder gekochte boodschappen uit haar fietstas waren verdwenen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, winkeldief gesnapt
Publicatiedatum: 20-11-2002

Een 24-jarige Duivenaar werd dinsdagmiddag betrapt bij het plegen van winkeldiefstal in een winkel aan de Rijksweg in Duiven. De man stopte een kledingstuk onder zijn jas en dacht met het afdekken van een alarmlabel aan het diefstalalarm te ontkomen. Helaas voor hem lukte dit niet: het alarm ging af en de man werd door winkelpersoneel in de kraag gevat. De verdachte werd later aan de politie overgedragen. Met een proces-verbaal rijker kon hij later huiswaarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven, inbraak cafetaria
Publicatiedatum: 20-11-2002

De 39-jarige uitbater van een cafetaria aan de Elshofpassage in Duiven is na een inbraak in zijn zaak voor enkele duizenden euro's gedupeerd. Twee inbrekers zagen kans om in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks kwart voor drie twee nabij gelegen putdeksels van ongeveer 20 kg per stuk uit het wegdek te lichten, en door een thermopaneruit van de cafetaria te gooien. Vervolgens gingen ze aan de haal met een draagbare computer. Een getuige werd gewekt en keek naar buiten. De daders zagen de getuige ook en bedreigden hem, waarna ze vertrokken. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Bennekom, gebiedsagenten herkenden verdachte
Publicatiedatum: 20-11-2002

Gebiedsagenten in Bennekom herkenden een 39-jarige bewoner van deze plaats, toen hij maandag 11 november rond 16.20 uur over de Schoolstraat in Bennekom reed. Daardoor wisten zij ook dat het rijbewijs van de man in verband met een straf voor rijden onder invloed ongeldig was verklaard. Redenen genoeg voor een controle dus.

De verdachte bleek opnieuw gedronken te hebben. Hij werd aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor dit delict. Maar daar bleef het niet bij. De recherche bleek ook in de Bennekommer geĂŻnteresseerd te zijn. De man bleek nog voor verschillende verduisteringen (van met name auto's) en oplichtingen in Ede, Bennekom en Wageningen gezocht te worden. Ook zou hij zich in een hotel in Garderen aan flessentrekkerij schuldig gemaakt hebben.

Verklaring
Uiteindelijk wordt de man verdacht van dertien verschillende misdrijven, waaronder oplichting, verduistering, diefstal, flessentrekkerij en het doorrijden na een aanrijding. De verdachte heeft over al deze feiten een verklaring afgelegd. Donderdag 14 november is hij voorgeleid aan Justitie. Deze hebben besloten de man in bewaring te stellen. Het onderzoek wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688221