Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 20 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Aanrijding met letsel
02-778450
Tubbergen, Boskampstraat
Dinsdag 19 november, omstreeks 07.15 uur
Een 32 jr. automobilist uit Tubbergen reed over de Boskampstraat in zijn woonplaats en kwam door eigen onoplettendheid in aanrijding met een geparkeerde vrachtauto. Met nekklachten werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is total loss afgesleept.


Zevental eigenaren van auto's dupe van autokraken
02-
Losser, omgeving Roveniuslaan
Nacht maandag op dinsdag jl.
Zeven eigenaren van auto's, kwamen dinsdagmorgen tot de ontdekking dat hun auto was opengebroken en dat radioapparatuur uit de auto was verdwenen. De auto's stonden alle zeven geparkeerd in de omgeving van de Roveniuslaan / Marcellinuslaan in Losser. In alle gevallen was een portierslot door de dader cq daders opengebroken. Onderzoek wordt ingesteld.


Aanrijding met letsel
02-778469
Wierden, Hexelseweg
Dinsdag 19 november, omstreeks 08.35 uur
Een 50 jr. automobiliste uit Almelo, kwam de Hexelseweg op rijden vanuit een uitrit. Zij zag hierbij een 20 jr. mevrouw uit Den Ham op haar bromscooter over het hoofd die over het fietspad aan kwam rijden. Deze laatste is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo, waar ze ter observatie is opgenomen.


Aanhouding na aantreffen achter stuur van een auto
02-088864
Vriezenveen, Nieuwe Daarlerveenseweg
Dinsdag 19 nov. , omstreeks 10 uur
Een 34 jr. man uit Westerhaar werd rijdend aangetroffen achter het stuur van een auto. De politiemensen wisten dat hij niet in het bezit is van een rijbewijsHij werd tot stoppen gedwongen en met auto overgebracht naar het bureau. Hier is de auto in beslag genomen. Bovendien bleek dat de 34 jr. nog onder invloed van alcohol was. Ademanalyse wees 0.6 promille uit. Met de nodige pv's heeft hij daarna het bureau weer verlaten.


Brand
02-089291
Almelo, Ootmarsumsestraat
Dinsdag 19 november, omstreeks 20.30 uur
Werd brand gemeld in een pand aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Bleek te gaan om een pand waarin beneden twee winkels en op de bovenverdieping een drietal woningen waren gevestigd. De woningen waren niet meer bewoond. Winkels en woningen zijn geheel uitgebrand, naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uit gesloten.


Elf auto's gekraakt
02-778456
Enschede, Cromhoffsbleekweg
Nacht van maandag op dinsdag jl.
Bij een bedrijf aan de Cromhoffsbleekweg in Enschede, werden op een afgesloten parkeerplaats van het bedrijf, elf auto's opengebroken. In alle gevallen werd het portierslot verbroken en was radioapparatuur de buit. Totale schade is nog niet bekend.


Aanhouding notoire winkeldief
02-089096
Enschede, Hofpassage
Dinsdag 19 november, omstreeks 15.35 uur
Bij een van de kledingzaken aan de Hofpassage werd een winkeldief betrapt. Hij had voor ruim ¤ 200 aan kleding meegenomen zonder deze te betalen. De politie nam hem, een 21 jr. Enschedeer, mee naar het bureau, waar de man in verzekering is gesteld. Het bleek te gaan om een zogenaamde veelpleger en de officier van justitie besloot om de 21 jr. a.s. vrijdag in Almelo voor te geleiden.


Aanhouding winkeldievegges
02-089128
Enschede, Kalanderstraat
Dinsdag 19 november, omstreeks 14.15 uur
Surveillerende politiemensen in burger zagen dat een tweetal vrouwen zich verdacht ophielden in een aantal winkels in de Enschedese binnenstad. Bovendien werd op een gegeven moment geconstateerd dat een hoeveelheid goederen werden overgepakt in een plastic tas. Het vermoeden bestond dat deze goederen van diefstal afkomstig zouden zijn. De tas werd overgeladen in een bestelbus die geparkeerd stond op een van de parkeerplaatsen aan de Oldenzaalsestraat. In de auto zagen de politiemensen nog meer plastic tassen liggen. Hierop zijn de twee vrouwen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met de autosleutel van een van de twee werd de bestelbus opgehaald en werden de tassen met goederen eruit gehaald. Goederen bleken afkomstig te zijn van diverse winkels in de Enschedese binnenstad. De twee, vrouwen van 20 en 26 jr., en afkomstig uit respectievelijk België en Portugal, zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor verder onderzoek.


Aan houding "winkelend" echtpaar
02-089132
Enschede, van Heekplein
Dinsdag 19 november, omstreeks 14.20 uur
Door de bewakingsdienst van een van de winkels op het van Heekplein in Enschede, werden een man en een vrouw aangehouden die diverse goederen hadden gestolen en niet hadden afgerekend. De twee, een echtpaar uit het Groningse Marum, werd overgedragen aan de politie die even later ook hun auto aantrof in de parkeergarage onder het plein. De auto bleek niet afgesloten en in de auto werden een groot aantal goederen gevonden, die vermoedelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Ook deze twee zijn in verzekering gesteld en opgesloten. Onderzoek volgt.


Bekeuringen na afsteken vuurwerk
02-089236
Enschede, Operastraat / Schipholstraat
Dinsdag 19 november, omstreeks 21 uur
Werd door politiemensen geconstateerd dat vanuit een groep door twee personen vuurwerk werd afgestoken Deze twee, Enschedeers van 16 en 17 jr., hebben een boete gekregen van ¤ 52 elk, dit voor het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijd. Omdat al zeer regelmatig overlast van vuurwerk wordt geconstateerd, gaat de politie door om bij aantreffen bekeuringen uit te delen.


Gaslek in Nijverdal
02-089413
20 november 2002, 09.50 uur
P.C. Stamstraat
In Nijverdal is woensdagochtend een gaslek geweest. Het lek ontstond om 09.50 uur toen een bedrijf aan de PC Stamstraat bezig was met werkzaamheden aan een lichtmast. Tijdens deze werkzaamheden, met onder andere een boormachine, werd een gasleiding geraakt. Ter plaatse werd de omgeving in een straal van 50 meter afgezet. Dit in verband met ontploffingsgevaar. De brandweer heeft direct metingen verricht. Op een gegeven moment werd rondom de nabij gelegen basisschool een te hoge indicatie gemeten. Hierop is besloten om de school te ontruimen. De 120 leerlingen zijn naar een wijkcentrum gebracht. Het gaslek werd door het energiebedrijf in de loop van de dag gedicht en vormde geen gevaar meer.