BMG NEDERLAND

Within temptation sluit droomjaar af met unieke DVD/CD BOX

Op 22 november 2002 vindt de release plaats van een unieke DVD/CD box van Within Temptation, getiteld Mother Earth Tour.

Vanaf begin 2002 heeft de carrière van Within Temptation een enorme vlucht genomen. Met de doorbraak van de single Ice Queen (nummer 2 in de Top 100), volgde het succes van het album Mother Earth, gevolgd door de gelijknamige single. Inmiddels staat het album meer dan een jaar hoog genoteerd in de Album Top 100 en is de platina status bereikt.

Ook in België is de band zeer succesvol. Naast de TMF Award voor Beste Buitenlandse Rock Act die de band zaterdag j.l. kreeg uitgereikt, heeft Within Temptation onlangs ook een gouden single en album in ontvangst mogen nemen.

De band speelde met een indrukwekkende show op vele grote nationale en internationale festivals (o.a. Parkpop, Rock Werchter in België, Rock in Park in Duitsland) en ontving in 2002 een TMF Award. Daarnaast was de band special guest van de Duitse band Rammstein.

De DVD biedt een prachtig overzicht van dit bijzondere jaar en bevat vele exclusieve beelden en opnames. De DVD bevat meer dan drie uur aan beeldmateriaal en is een prachtig voorbeeld van de mogelijkheden die een DVD kan bieden: de unieke beleving van perfect beeld en geluid. Naast opnames van de concerten die de band gaf op Pinkpop, Lowlands en Pukkelpop, bevat de DVD o.a. een backstage documentaire, alle videoclips (inclusief The Making Of), meerdere interviews, vele foto s en een unieke akoestische versie van hun grootste hit Ice Queen.

De DVD is in 5.1 Dolby Digital Surround geluidskwaliteit te beluisteren. Om dit unieke jaaroverzicht helemaal compleet te maken, is aan de DVD box een CD toegevoegd met daarop het volledige concert dat de band gaf op Lowlands 2002.

De DVD/CD zal worden uitgebracht door BMG Nederland BV.

www.within-temptation.nl