EVD

Voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Slovenië en Oostenrijk, 22 november 2002

---

Oostenrijk is de grootste buitenlandse investeerder in Slovenië, voornamelijk in de handels- en dienstverlenende sectoren. Van oudsher zijn de Oostenrijkse en Sloveense markten nauw met elkaar verbonden, zodat de contacten in Oostenrijk gemakkelijk kunnen worden gebruikt als springplank naar Slovenië.
Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst Zakendoen in Slovenië en Oostenrijk op 22 november informeren deskundigen u, waaronder de handelsvertegenwoordigers van de Nederlandse ambassades in Ljubljana en Wenen, over de kansen die de Sloveense of Oostenrijkse markt biedt voor uw bedrijf.

Graag nodigen wij u uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen. U kunt zich direct online aanmelden. Indien u zich aanmeldt voor 18 november, kunnen wij vermelding op de deelnemerslijst garanderen. Slovenië
Sinds haar onafhankelijkheid van voormalig Joegoslavië heeft Slovenië zich bijzonder voorspoedig ontwikkeld en zal in 2004 waarschijnlijk deel uitmaken van de EU. Het relatief hoge inkomen per hoofd van de bevolking maakt het tot een kleine maar aantrekkelijke markt. De gunstige ligging maken het land uitermate geschikt als toegangspoort tot de Balkan en Centraal Europa. De haven van Koper is een belangrijke schakel voor de aanvoer van goederen naar Midden- en Oost-Europa.

Oostenrijk
Oostenrijk is een interessante afzetmarkt die kansen biedt voor de Nederlandse ondernemer. Aan de ene kant is Oostenrijk lid van de Europese Unie, met alle bijbehorende voordelen zoals de afwezigheid van handelsbarrières. Aan de andere kant ligt Oostenrijk centraal in Europa, zodat de Oost-Europese markt via Oostenrijk een stuk dichterbij komt. De Oostenrijkse economie, die voor een tweederde bestaat uit dienstverlening en voor eenderde uit industrie, is zeer divers. Belangrijke kansrijke sectoren zijn de machine-industrie, biotechnologie en infrastructuur.

Locatie en kosten
De voorlichtingsbijeenkomst wordt gehouden bij de Nederlandse Export Combinatie (NEC) in Soest. De kosten van dit evenement bedragen 75,- euro per persoon. Na ontvangst van uw aanmelding, wordt u de nota toegestuurd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
* Anita Jainandan
Tel: (070) 778 84 14
E-mail: jainandan@evd.nl

Wilt u meer informatie over Oostenrijk en Slovenië dan kunt u contact opnemen met onze regio-informatiemanager:

* Oostenrijk:
Ben ter Denge
Tel: (070) 778 89 52
E-mail: oostenrijk@info.evd.nl

* Slovenië:
Daan Dingeldein
Tel: (070) 778 89 19
E-mail: slovenie@info.evd.nl

Slovenie Oostenrijk