Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

HCCnet introduceert tijdens de HCC Dagen snelle ADSL variant van BBned

Diemen, 15 november 2002 - HCCnet, de internetprovider van HCC, breidt het ADSL-assortiment uit met een snelle ADSL variant van BBned. De nieuwe ADSL variant, die wordt aangeboden onder de naam ADSL Pro 8, biedt een downstreamsnelheid van 2 tot 8 Mbps en een upstreamsnelheid tot 512 Kbps.

Na een geslaagde gebruikerstest van 2 maanden, hebben HCCnet en BBned besloten de samenwerking voort te zetten. Tijdens de gebruikerstest hebben HCC-leden de dienst getest op het order- en leveringsproces, verbindingssnelheid en dienstverlening.

ADSL Pro 8 wordt door HCCnet geleverd voor zowel de analoge telefoonlijn als ISDN en kan ook zonder telefonie abonnement worden afgenomen. De abonnementskosten bedragen ¤105,- per maand. De éénmalige kosten voor installatie en modem zijn beide ¤240,-.

ADSL Pro 8 kan vanaf 22 november besteld worden. Ter introductie brengt HCCnet voor ADSL Pro 8 de eerste 3 maanden geen abonnementskosten in rekening. Meer informatie over HCCnet ADSL Pro 8 is vanaf vandaag te vinden op http://adslpro8.hccnet.nl

Over HCCnet
HCCnet is de internetprovider van HCC, de vereniging van computergebruikers die momenteel ruim 180.000 leden telt. HCCnet biedt HCC-leden naast diverse ADSL-abonnementen tevens internettoegang via HCCnet Basis en SurfTijd. Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat verder de magazines Computer!Totaal, PC Zone, PlayNation en GameQuest, de HCC Dagen, de portal HCCnet.nl en HCC Radio.

Over BBned
BBned is een service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedband-diensten aan internet service providers, system integrators, application service providers en telecommunicatiebedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned heeft het grootste DSL netwerk van Nederland en kan daarmee ca 70% van Zakelijk Nederland voorzien van DSL. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Telecom Italia is de investeerder achter de DSL-aanbieder waarmee continuïteit voor de klant is gewaarborgd. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp

Noot voor de redacties,