Gemeente Leiden

Persbericht

Ondertekening subsidieovereenkomst in het kader van stedenband Leiden-Buffalo City

Publicatiedatum: 21 november 2002

Op vrijdag 22 november 2002 neemt wethouder Mohammed Rabbae (Internationale Solidariteit) de subsidie in ontvangst die VNG International heeft toegekend aan de gemeente Leiden in het kader van haar programma Gemeentelijke Samenwerking in Ontwikkelingslanden.

Bij de ondertekening van de subsidieovereenkomst zijn aanwezig:
* wethouder Mohammed Rabbae (Internationale Solidariteit)
* Barbera Dordregter, Project Manager VNG International
* Sindisile Maclean, burgemeester Buffalo City
* leden van de delegatie

Tijdstip: 22/11/2002, 17.30 uur

Locatie: B&W-kamer stadhuis Leiden

De subsidie bedraagt ruim ¤197.000 (looptijd 2003-2005) en is bestemd voor twee activiteiten met betrekking tot het Grotestedenbeleid in Leiden en Buffalo City.

De eerste activiteit is het organiseren van stages op het gebied van veiligheidsbeleid. Het gaat daarbij om ambtenaren, politie- en brandweermensen en politici uit Leiden die naar Buffalo City gaan en vice versa. De stages zijn bedoeld om van elkaar te leren wat goede en slechte voorbeelden zijn op het gebied van -aan de ene kant- Safety and Security en Disastermanagement en -aan de andere kant- veiligheidsbeleid.

De tweede activiteit bestaat uit het jaarlijks houden van een audit (inhoudelijke en procesmatige beoordeling van activiteiten), gericht op kwaliteitsverbetering door wederzijdse beoordeling.

Zowel bij de stages als bij de audits worden maatschappelijke organisaties en bewonersorganisaties betrokken.

Korte toelichting

De algemene doelstelling van de subsidie is om in het kader van de stedenband Leiden-Buffalo City een bijdrage te leveren aan de opbouw van een vrije en welvarende samenleving in Zuid-Afrika in het algemeen en Buffalo City in het bijzonder. De subsidie is ingebed in de doelstellingen van de stedenband in het kader van het Leidse Grotestedenbeleid en de Integrated Development Planning (IDP) in Buffalo City. De genoemde doelstellingen zijn geformuleerd tijdens het bezoek van de Leidse delegatie aan Buffalo City in januari 2002 en zijn vastgelegd in een `Letter of Intent', ondertekend door beide burgemeesters en commissarissen van politie.

Deze pagina is gewijzigd op 21-11-2002