Provincie Limburg

Opening zorgboerderij in Reijmerstok (338)

Vrijdag 22 november om 15.00 uur

Vrijdag 22 november om 15.00 uur opent gedeputeerde Martin Eurlings een zorgboerderij voor mensen met psychiatrische problematiek. De zorgboerderij is een gelegen aan de Groene Straat 1 te Reymerstok. De zorgboerderij is een nieuw project van de stichting het Karwei, met vestigingen in Maastricht, Wittem, Sittard en Geleen. De stichting organiseert dagbesteding en werkprojecten voor mensen met een GGZ verleden, langdurig werkzoekenden en WAOers. De zorgboerderij is een initiatief van de familie Frijns van de ReGi hoeve te Reymerstok, de provincie Limburg en de LLTB.

Het project maakt deel uit van de driejarige pilot Landbouw en Zorg dat in september 2000 officieel van start is gegaan. Doelstelling van deze door de provincie Limburg opgezette pilot is om in een periode van drie jaar tien zorgboerderijen in de provincie Limburg te realiseren, gericht op dagbesteding op het agrarische bedrijf voor mensen met GGZ problematiek en/of verstandelijke handicap.

Wat is een zorgboerderij?
Een zorgboerderij of een combinatie van landbouw en zorg is een plek, waar mensen met een hulp- of zorgvraag een plaats wordt geboden om te herstellen, te werken en/of te wonen, met een min of meer duurzaam karakter.
In Reymerstok is sprake van een plek waar gewerkt wordt met als doel het bieden van zinvolle dagbesteding met arbeidsmatig karakter aan deelnemers met een GGZ verleden. Het arbeidsdeel wordt georganiseerd door het agrarisch bedrijf, de zorgcomponent wordt verzorgd door de stichting Het Karwei.
Op dit moment wordt er gedurende 4 dagdelen per week door 6 tot 8 deelnemers per dagdeel gewerkt.

Programma
Het officiële openngsprogramma start om 14.30 uur met een ontvangst. Van 15.00 15.45 uur worden een aantal korte toespraken gehouden door Dhr. P. Philipsen (voorzitter van de stichting), Dhr. M. Eurlings (gedeputeerde) en mevrouw C. van Herten (Area-projecten). Om 15.45 uur vindt de officiële openingshandeling plaats, waana gelegenheid is tot het bezichtigen van de ruimtes.
21-11-2002 15:18