Gemeente Ede

Openingshandeling op 22 november
Mevrouw M.A. Robbertsen opent nieuwbouw Johannus in Ede

Het bedrijf Johannus heeft een nieuw pand laten bouwen op het bedrijvenpark De Vallei in Ede. De officiële opening van het opvallende, nieuwe Johannus gebouw vindt plaats op vrijdag 22 november. Op verzoek van directeur G.A. van de Weerd verricht mevrouw M.A. Robbertsen-van Wolfswinkel de openingshandeling.

Het paleisachtige Johannus bedrijfsgebouw aan de Keplerlaan op het Edese bedrijvenpark is volgens de directie een waardige huisvesting geworden voor het Johannus orgel. Het bedrijf spreekt van een nieuwbouw die niet alleen van belang is voor het personeel en de productie van orgels, maar ook de gemeenschap in cultureel opzicht dient te verrijken.

De architectuur van het Johannus gebouw wordt omschreven als neo-klassiek van rond de vorige eeuwwisseling (stijlperiode 1880-1910). Het aanzicht vormt een harmonisch geheel met de kademuur en de waterpartij voor het gebouw. In het nieuwe gebouw bevindt zich een concertzaal, met daarin een Barokke Bachorgel. Dit bijzondere, technisch hoogstaande orgel is gebouwd in de beroemde Silbermann traditie.

Het Johannus gebouw is het tweede bedrijfspand dat op `De Vallei` in gebruik genomen is. Eerder opende Lukkien een nieuwbouw op het bedrijvenpark langs de A12. Johannus orgel was voorheen aan de Morsestraat op het bedrijventerrein Frankeneng gevestigd. Op `De Vallei` zijn nog enkele nieuwe bedrijfspanden in aanbouw, terwijl de gemeente onderhandelingen voert over de vestiging daar van nog een aantal ondernemingen.

De openingsbijeenkomst bij Johannus Orgel wordt bijgewoond door een delegatie van het college van B. & W.: burgemeester R.C. Robbertsen, wethouder R. Spiegelenberg van ruimtelijke ordening bedrijventerreinen en wethouder mevr. M.H.H. van Haaren van economische zaken.

print deze pagina