Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 22-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Meisje gewond na val van paard
DRONTEN Een 24jarige inwoonster van Dronten is donderdagmiddag zwaar gewond geraakt, toen zij op de Wisentweg van haar paard viel. Het paard was op hol geslagen en op het asfalt-met-modder uitgegleden. Een achter haar rijdende vrachtauto kon nog net op tijd stoppen. Zij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle. De bemanning van de traumaheli verleende medische assistentie.

Vuurwapens en verdovende middelen
ALMERE De politie heeft donderdagmorgen een inval gedaan in een woning aan de Diepzuigerstraat. In de woning werden twee vuistvuurwapens, een hoeveelheid verdovende middelen (XTC, cocaïne, wiet en hash) en een kleine wietplantage aangetroffen. Stroom en gas werden illegaal afgetapt. Een 29-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden uit Almere, zijn aangehouden. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Het energiebedrijf schat dat de navordering zon 30.000 euro zal bedragen.

Vals paspoort
LELYSTAD Een 30-jarige man zonder vaste woonplaats in Nederland meldde zich donderdagmiddag bij het belastingkantoor aan het Maerlant. Hij legitimeerde zich met een Egyptisch paspoort, maar de medewerker van de belastingdienst vermoedde dat het paspoort vals was. De man is aangehouden. Bij controle op het politiebureau bleek het paspoort inderdaad vals te zijn. De man is in de vreemdelingenbewaring gesteld.

Beroving
ALMERE Een 37-jarige man uit Almere deed donderdagmiddag aangifte van beroving. Hij had op het Zuideinde geld gepind en liep daarna naar zijn auto. Daar werd hij aangesproken door twee blanke mannen, waar een van hen hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Hij moest zijn geld (150 euro) afgeven, waarna de mannen wegliepen in de richting van het winkelcentrum.

Schoorsteenbrand
LELYSTAD In een woning aan de Kogge ontstond donderdagmiddag brand. De brandweer was snel ter plaatse en doofde het vuur. Het bleek om een schoorsteenbrandje te gaan. In de woning was weinig schade. De bewoners waren behoorlijk overstuur.

Aanhouding straatrover
ALMERE een 42-jarige inwoner van Almere werd donderdagvond op de Clingendaellaan door twee mannen en een vrouw beroofd van zijn portemonnee. Hij kon echter achterhalen waar de overvallers naar binnen waren gegaan. In die woning aan de Clingendaellaan heeft de politie een 22-jarige vrouw aangehouden. De aangever herkende haar als een van de daders. De vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Op de kruising van de Kalenderweg met de Meilaan verleende een 29-jarige automobilist uit Almere donderdagavond geen voorrang aan een 23-jarige bromfietser uit Almere. De bromfietser kwam ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bromfiets bleek opgevoerd te zijn.

NAGELE Een 34-jarige automobiliste uit Marknesse kwam donderdagavond op de Vliegtuigweg met de rechter wielen van haar auto in de berm. Door overcorrectie kwam zij in de linker berm terecht, waar zij een boom schampte en in de sloot tot stilstand kwam. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord.

DRONTEN Een 18-jarige automobilist uit Oldebroek trapte donderdagavond op de Golfresidentie per ongeluk op het gaspedaal in plaats van het rempedaal. Hij ramde een boom, drie paaltjes en een lichtmast. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 23-jarige automobilist uit Almere werd donderdagnacht op de Oldewierde bij een routinecontrole betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 300 ug/l (0,68 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

EO