FLECTION

Flection: Markt gebruikte computers blijft snel groeien

Persbericht

Markt gebruikte computers blijft ook in Nederland zeer snel groeien:

Marktleider Flection meldt laatste verkoopgegevens: 'Eén op de drie verkochte p.c.'s is niet nieuw'

Culemborg, vrijdag 22 november 2002 - Terwijl de verkoop van nieuwe computers kampt met tegenvallers, stijgt de verkoop van gebruikte p.c.'s snel. Inmiddels betreft in Nederland circa één derde van alle computerverkopen een gebruikte p.c., aldus de meest recente gegevens van Flection. Dit bedrijf is inmiddels uitgegeroeid tot de grootste aanbieder van gebruikte systemen in Nederland en één van de grootste aanbieders in Europa. Bedrijven en particulieren profiteren op deze manier van de grote waardedaling van deze computers.

'In Duitsland groeien we met 50% per jaar,' aldus Anthony Notos van Flection. 'De Nederlandse situatie begint steeds meer op die in Duitsland te lijken. Daar loopt men nog iets op ons voor als je kijkt naar de aantallen gebruikte p.c.'s die worden verkocht.'

Fabrikanten als IBM, Dell en HP/Compaq zijn inmiddels zelf actief op deze markt. In Japan bijvoorbeeld wil IBM 60.000 p.c.'s per jaar gaan inzamelen en daarvan circa 5% weer gaan verkopen, uiteraard nadat de systemen zijn gerenoveerd. In Europa werkt Flection voor onder meer Dell en HP/Compaq.

Flection is een zogenaamde 'refurbisher'. Daarbij wordt apparatuur die afkomstig is van leasemaatschappijen en computerfabrikanten van A-merken uitvoerig getest en opnieuw geprogrammeerd en verpakt. De koper krijgt garantie.

Om deze groei bij te houden heeft Flection inmiddels een nieuw computersysteem aangeschaft - essentieel voor de uitgekiende logsitiek
- en is het verhuisd naar een nieuw, groter gebouw.