---

Ministerie van Defensie



---

Marechaussee en douane onderscheppen hash

21-11-2002

De Brigade Hoogerheide van de Koninklijke Marechaussee en de douane van het district Roosendaal hebben woensdag (20 september) bij een gezamenlijke controle 275 kilo hash aangetroffen in een Finse vrachtwagen. De truck kwam uit België en reed - op weg naar Finland - op rijksweg A-4. De chauffeur is door de marechaussee aangehouden. Het onderzoek is in handen van de Koninklijke Marechaussee en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst / Economische Controle Dienst. De straatwaarde van de drugs, die inmiddels vernietigd zijn, is ruim 1,1 miljoen euro.

Bij de controle die door de marechaussee werd uitgevoerd in het kader van het Mobiel Toezicht Vreemdelingen, werden in totaal 350 auto's gecontroleerd. De Koninklijke Marechaussee vroeg vijf personen het Nederlands grondgebied te verlaten terwijl bij meerdere mensen nog openstaande boetes werden geïnd. Ook werden een onverzekerde en niet gekeurde auto in beslag genomen en een wapen. Daarnaast constateerde de douane bij drie auto's dat met de verkeerde (rode) gasolie werd gereden en kreeg een chauffeur een boete van 900 euro voor het niet naleven van de veiligheidsregels bij het vervoer van gevaarlijke stoffen.

De 275 kilo hash was verstopt in een zogenoemde "palletbak" onder de Finse vrachtwagen. Nadat bij de controle van de auto opvallende afwijkingen waren geconstateerd, vond een drugshond de verstopte hash.