Drempels weg


Heftige reacties op nieuwe website Amsterdam

22-11-2002
De gemeente Amsterdam heeft sinds kort een nieuwe website. Veel websitebezoekers zijn er niet over te spreken, zo meldde Het Parool.

Volgens de Amsterdamse avondkrant zijn veel mensen bij het bezoek aan de website de weg kwijt geraakt. Dat hebben ze laten weten op de website zelf, want iedereen die hem bezocht werd gevraagd zijn mening over de nieuwe website te geven.

Balk
Er is vooral veel te doen rondom 'de Balk', die de website overzichtelijker had moeten maken. Het is een rood vlak dat telkens met de tekst meespringt. Het biedt de mogelijkheid tot direct doorklikken naar bijvoorbeeld de stadsplattegrond, het laatste nieuws en handige adressen. Maar veel bezoekers blijken die balk helemaal niet handig te vinden. Tot verbazing van de hoofdredacteur.

Vorm
Klaarblijkelijk heeft de gemeente Amsterdam bij het maken van de nieuwe website toch te veel gedacht aan de vorm, en te weinig aan de inhoud. De nieuwe website is namelijk ingericht volgens de nieuwe huisstijl van de gemeente, die in allerlei andersoortige uitingen herkenbaar zal zijn. En dat is jammer, want www.amsterdam.nl zou niet alleen voor de bevolking, maar ook voor bezoekers van de stad en andere geĂŻnteresseerden een toegankelijke informatiebalie moeten zijn.