Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Vrouw mishandeld

UTRECHT - Een groep van drie mannen heeft woensdagavond rond 22. 00 uur op het Hammerskjoldhof ter hoogte van de oliebollenkraam een 29-jarige vrouw uit Utrecht mishandeld.

De vrouw liep vanaf de Trumanlaan in de richting van het Hamerskjoldhof. Bij het passeren van de Churchillaan werd zij door een groep jongens nageroepen. De vrouw, die op de opmerkingen niet reageerde liep door. Op het Hammarskjoldhof bij het postkantoor werd zij door de groep uitgescholden omdat zij kort daarvoor niet reageerde op de hinderlijke opmerkingen.
De grove scheldpartij gericht tegen de vrouw ging gepaard met het nodige geweld. Het slachtoffer werd door de drie mannen vastgepakt waarna zij werd geschopt en geslagen. Vervolgens werd zij door de groep in het gezicht gespuugd.
Het slachtoffer liep over haar gehele lichaam kneuzingen en een gebroken neus op. Zij is onder andere met hoofdklachten en klachten in de buikstreek opgenomen in het Oudenrijn ziekenhuis.

Tijdens de mishandeling werden de drie daders aangemoedigd door een andere groep jongens die zich ophielden in de omgeving van het postkantoor. Zij waren in het bezit van een oud model donkerkleurige Volkswagen Golf.
Tijdens de mishandeling passeerde een ongeveer 50-jarige man op een fiets. Hij is mogelijk getuige geweest van dit feit.

De recherche van het politiedistrict Marco Polo stelt een onderzoek in naar de daders. Zij worden omschreven als een groep jongens in de leeftijd van 18 tot 25 jaar. Hun gedrag was bijzonder opgefokt. Een van de daders, die als hoofddader wordt omschreven, was gekleed in een opvallende donker lederen jas met een grote bontkraag tot aan zijn middel. Hij mist een stukje van een voortand. Verder viel op dat hij een opvallend zware en lange goedkleurige schakelhalsketting over zijn trui droeg. De andere twee daders waren eveneens in donkere lederen jassen gekleed. De mannen hadden allen een licht getinte huidskleur.

De politie is op zoek naar getuigen van deze ernstige mishandeling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in het district Marco Polo, via het algemene nummer 0900-8844.

Man in woning met vuuwapen bedreigd

UTRECHT - In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 november omstreeks 06.15 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat in een woning aan de Elzas in de Utrechtse wijk Lunetten een man door meerdere mannen in elkaar zou zijn geslagen en met een vuurwapen zou zijn bedreigd.

Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze het 24-jarige slachtoffer uit Utrecht buiten bij een telefooncel aan. De man had duidelijk bulten en schrammen in zijn gelaat en werd door de politie overgebracht naar het Diakonesseziekenhuis. Hier bleek dat hij geen breuken had, maar meerdere kneuzingen. Hierna werd hij overgebracht naar het politiebureau voor het doen van aangifte.

Tegelijkertijd werd het Arrestatie Team van de politie ingezet, omdat er sprake was van vuurwapenindicatie. In de woning trof de politie drie verdachten aan, deze werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. In de woning trof de politie tevens een wapen en een mes aan. De politie stelt een onderzoek in.

Dodelijke aanrijding

UTRECHT- Op woensdagmiddag vond een aanrijding plaats op de Biltsestraatweg waarbij een man om het leven kwam.

Omstreeks 12.30 uur reed een 16-jarige bromfietser over de Biltsestraatweg. Voor hem reed reed in dezelfde richting een 60-jarige fietser uit Bilthoven. De man uit Bilthoven wilde net fietsers voor hem inhalen en keek naar achteren of hij kon inhalen. De bromfietser dacht dat de man niet zou gaan inhalen en haalde hem in. Er ontstond een aanrijding en de man viel op de grond en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Hier overleed de man later aan zijn verwondingen. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een autoinbreker aangehouden.

Omstreeks 00.40 uur kreeg de politie de melding dat een burger een 24-jarige man uit Utrecht vasthield omdat hij op de Berkelstraat in een auto had ingebroken. De man wist echter toch te ontkomen. De politie had een goed signalement en had naar aanleiding hiervan het vermoeden dat dit wel eens de bij de politie bekende 24-jarige inbreker zou kunnen zijn. Na lang zoeken trof de politie omstreeks 03.40 uur de Utrechter lopend op de Wijnesteijnlaan aan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Hennep in woning aangetroffen
UTRECHT- Na binnengekomen informatie trof de politie donderdagmiddag hennepplanten in een woning aan, gelegen aan de Wolter Heukelslaan.

De politie trof in de woning een compleet ingerichte hennepkwekerij met 92 plantjes aan. Ook werden enkele zakken gedroogde weed aangetroffen. De apparatuur en planten werden ingenomen. In de woning werd niemand aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verlichtingscontrole
UTRECHT- Op donderdagavond werd op de Briljantlaan, Baden-Powellweg, Biltstraat een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal kregen 132 fietsers een bekeuring omdat ze geen verlichting voerden.