Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Rijden onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van 21 op 22 november een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens een controle werd omstreeks 01.50 uur een 52-jarige automobilist uit IJsselstein op de Hovenierlaan aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Hier bleek dat de bestuurder 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van één uur werd hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Bromfietsbestuurder aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden die een groot aantal overtredingen met zijn bromfiets maakte.

Tijdens de surveillance zagen agenten in een burgervoertuig een bromfietsbestuurder zonder helm over De Liesbosch rijden. De agenten besloten de bestuurder te controleren en gaven hem een stopteken. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht schrok toen hij in de gaten kreeg dat de politie voor hem reed. Hij gaf gas en probeerde weg te komen.

Door de agenten werd de achtervolging ingezet. De Utrechter reed met hoge snelheid langs het kanaal in de richting van de Winthontlaan.Op de Winthontlaan werd de bromfietser klemgereden maar zag toch kans achter de surveillanceauto langs weg te komen.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Bij een winkel aan de Tinbergerlaan heeft de politie een jongen aangehouden voor winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat twee jongens zich verdacht gedroegen en hielden de jongens in de gaten. Op het moment dat de twee de kassa passeerden werden zij aangesproken door het personeel. Eén van de jongens 15 jaar en afkomstig uit IJsselstein - had een aantal goederen in zijn zak die hij niet had afgerekend.

De politie werd gewaarschuwd en hield de jongen aan. Op het bureau werd hij gefouilleerd en ontdekte de politie dat de jongen nog een verboden mes op zak had. In overleg met de ouders werd besloten de jongen naar bureau Halt te sturen.