Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.30 uur

Bestuurder onder invloed beland in berm

AMERSFOORT- In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november reed een 28-jarige man uit Amersfoort over de Randweg in Leusden. Toen de man rechtsaf de Rijksweg A28 op wilde rijden, reed hij rechtdoor en kwam daardoor in de berm terecht Hierbij vloog de auto van de man meerdere malen over de kop. Toen de politie een blaastest bij de man afnam, bleek dat deze teveel had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau, waar een ademanalyse uitwees dat de hij een alcoholpromillage van 1,40 in zijn lichaam had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en tevens kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Bestuurster onder invloed

LEUSDEN- In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november heeft de politie een 32-jarige automobiliste uit Leusden aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreeks 01.05 de vrouw slingerend rijden over de Rijksweg A28 richting Utrecht. De agenten gaven haar een stopteken, waaraan zij pas gehoor gaf op de Randweg in Leusden. Na het afnemen van een blaastest bleek dat de vrouw teveel gedronken had. Hierop werd de vrouw aangehouden. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de vrouw een alcoholpromillage in haar lichaam had van 0,80. Hierop kreeg de vrouw een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Autokrakers gepakt

AMERSFOORT- Op donderdagmiddag omstreeks 14.05 uur kreeg de politie een melding van een getuige die verdachten had zien lopen die dag daarvoor in een gebouw aan de Hogeweg autosleutels en een telefoon hadden gestolen.

Ter plaatse meldde een andere getuige dat hij had gezien dat de jongens die middag hadden ingebroken in een auto. Op de Flierbeeksingel zagen de agenten twee verdachten wegrennen, er werd een achtervolging ingezet. Gezien de voorsprong van de jongens, verloren de agenten hen uit het oog.

Hierop heeft de politie een zoekactie ingezet en hiermee vonden zij drie van de vier verdachten in een speeltuintje in de Willem Ø wijk.De vierde verdachte is later die dag ook aangehouden. De verdachten, twee 16-jarige jongens uit Amersfoort en een 18-jarige en 20-jarige man uit Amersfoort zijn ingesloten voor verder verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG- Op donderdagmiddag tussen 11.45 en 13.45 uur heeft de politie 1334 voertuigen gecontroleerd op de Stationsweg oost. Hierbij hebben 125 bestuurders een boete gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u.

Snelheidscontrole
AMERSFOORT- Op donderdagmorgen tussen 08.45 en 11.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Nijkerkerstraat. Bij deze controle zijn in totaal 1521 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 32 bestuurders kregen een boete voor het overtreden van de maximum snelheid van 80km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u.