Ingezonden persbericht


Samsung World Tour: Digitall Inspiration in Versailles

Samsung Electronics maakt inspirerende visie en producten wereldkundig

Rijswijk, 22 november 2002 ­ Voor Samsung Electronics is digitale convergentie technologie de aanjager voor het creëren van innovatieve consumentenproducten. Op de 'DigitAll Inspiration, 2002 Samsung World Tour' die na New York, Peking en Singapore afgelopen woensdag Parijs aandeed, sprak Jong-Yong Yun, Vice Chairman en CEO van Samsung Electronics over zijn visie op digitale convergentie technologie en het leiderschap in consumentenelektronica. Samsung introduceerde in Versailles inspirerende producten die voortvloeien uit deze visie, zoals de Smart Phone, Camera Phone, Camcorder en Portable DVD-speler. Ook presenteerde het Zuid-Koreaanse bedrijf de eerste 2-gigabit NAND flash memory geheugenchip. De enorme geheugencapaciteit hiervan, zal een ommekeer teweegbrengen in opslagmogelijkheid.

"Wij zijn erop gebrand niet alleen consumentenelektronica te ontwikkelen, maar objecten die onze lifestyle weerspiegelen. We streven ernaar om een merk op te bouwen dat net zo inspirerend is als Versailles," aldus Vice Chairman en CEO Jong-Yong Yun van Samsung Electronics. "Wij zetten de toon in convergentie en blijven revolutionaire producten op de markt brengen die opvallen door technische hoogstaandheid, betaalbare prijzen en superieur design. Zo geven wij de toekomst vorm. In onze ogen kan de toekomst niet worden voorspeld. De toekomst wordt gecreëerd door hen die de uitdaging van innovatie verwelkomen. Wij beloven die creativiteit te tonen en te benutten."

Dit jaar ontving Samsung van verschillende kanten de erkenning voor zijn groeistrategie. Interbrand riep het merk Samsung uit tot het snelst groeiende 'brand', waarbij onder andere onderzoek & ontwikkeling, productdesign en imago werden genoemd als belangrijke aspecten. In mei jl. bekroonde de FT Global 500 Samsung voor het behalen van de hoogste groei in marktkapitalisatie binnen de elektronicasector. Een maand later plaatste het vooraanstaande tijdschrift BusinessWeek Samsung op de eerste plaats van zijn BusinessWeek IT 100, de ranglijst van de beste technologiebedrijven ter wereld.

De nieuwe producten van Samsung benadrukken het commitment van het bedrijf om consumenten te laten profiteren van de mogelijkheden van digitale technologie. Producten die Samsung in Versailles onder de aandacht bracht, zijn onder andere:

Smart Phone SPH-i330
Een Palm PDA en 3G draadloze telefoon ineen. Wanneer de digitale camera-module als extra accessoire wordt gekozen, verandert dit apparaat in een volledige camera waarmee draadloos beelden kunnen worden verstuurd. Samsung zet met de Smart Phone de volgende stap in draadloze communicatie.

Smart Phone SPH-i500
Deze Palm-compatible 3G Internettelefoon geeft consumenten het gemak van een telefoon, PDA en Postioning System. Bovendien is het een van de meest compacte Smart Phones van dit moment.

Camera Phone SGH-V200
De ingebouwde camera die 270 graden kan draaien, het kleurenscherm waarop 65.000 kleuren kunnen worden weergegeven en de 40-polyfone beltonen maken bellen, gebeld worden, fotograferen en foto's bekijken tot een waar genoegen. Met de SGH-V200 kunnen belangrijke momenten bovendien direct worden gedeeld met degenen die er niet bij zijn: schiet een foto met de mobiele telefoon en verzend het beeld draadloos via MMS naar vrienden.

Camcorder VP-D590i
De European Imaging and Sound Association (EISA) heeft de digitale camcorder VP-D590i van Samsung Electronics reeds uitgeroepen tot Europese Family Camcorder van het jaar 2002-2003. De jury bestaande uit journalisten van circa 50 audio-, video- en fotomagazines uit 20 Europese landen, verkozen de VP-D590i tot winnaar, zowel om de compacte vormgeving als de uitgebreide, gebruiksvriendelijke technische mogelijkheden.

Portable DVD-speler L100
De portable DVD-speler L100 is met 23,5 mm superdun. Samsung heeft in de L100 een TFT-LCD scherm van maar liefst 10 inch (1.152.000 pixels) weten te combineren met een geïntegreerde 10-bits Video DAC. Niet alleen in beeld, maar ook in geluid verbluft de L100. De 96kHz sampling frequentie, 24-bits DAC audio resolutie, ingebouwde stereospeakers en Virtual Phantom Surround System leveren een zeer realistisch geluid op.

NAND Flash Memory van 2 gigabit
Dankzij de baandoorbrekende toepassing van het 90nano procédé heeft Samsung een celgrootte gerealiseerd van minder dan 0,05?m2. Wanneer de 2-gigabit NAND flash memory geheugenchip commercieel beschikbaar is, heeft dit drastische veranderingen in de markt van opslagcapaciteit tot gevolg, doordat harde schijven en zelfs camcordertapes kunnen worden vervangen. Samsung verwacht dat in de tweede helft van 2003 de massaproductie kan starten, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een 300mm chip-productielijn die zich volledig richt op de productie van deze chip.

"Consumenten weten wat zij willen. Wij weten hoe wij moeten luisteren. Door CRM-activiteiten en marktonderzoek, kunnen wij ons richten op de behoeften van onze klanten. Zij zijn de drijvende kracht achter onderzoek, planning en ontwikkeling," zei Global Marketing Executive Director
Eric Kim van Samsung Electronics. "Onze innovatieve producten die uit convergentie zijn ontstaan, zoals de Smart Phone, Camera Phone en Portable DVD-speler, zijn ontworpen om consumenten een gemakkelijker en rijker leven te geven waarvan ze met volle teugen kunnen genieten." Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen en behaalde in de eerste
9 maanden van 2002 een omzet van ¤ 24,6 miljard en over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugen chips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung Electronics actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.