Politie Hollands Midden



Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 22 november 2002


Ongeval Leiden/Oegstgeest
Vier auto's raakten donderdag 21 november rond 07.20 uur betrokken bij een ongeval op de Rijksweg A44. Een 27-jarige Haagse wilde vanaf de invoegstrook invoegen. Zij kwam vanuit de richting Plesmanlaan. Een 53-jarige man uit Zoetermeer die op de rijstrook links van haar reed, moest remmen en uitwijken naar links, maar zij raakten elkaar toch. Hierdoor raakte de Zoetermeerder op zijn beurt de auto van een 31-jarige Hagenaar die links van hem reed. De Hagenaar raakte hierdoor in een slip en kwam dwars op de weg stil te staan. Een 41-jarige man uit Wassenaar die achter hem reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed tegen de Hagenaar aan. De man uit Wassenaar is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Onder invloed Leiden
De politie heeft vrijdagnacht 22 november het rijbewijs in gevorderd van een 20-jarige man uit Zoeterwoude-Dorp. De auto stopte op de Caeciliastraat waar de Zoeterwoudenaar is aangehouden. De ademanalyse wees 610 ug/l uit. De auto bleek in zeer slechte staat te verkeren en mocht niet meer op de openbare weg rijden. De man heeft aftstand gedaan van de auto.

Onder invloed Nieuwe Wetering
De politie heeft donderdag 21 november het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige man uit Roelofarendsveen. Deze stond gedurende enige tijd geparkeerd op de Achterweg. Dit trok de aandacht van een voorbijganger die de politie waarschuwde. De man gaf toe onder invloed te hebben gereden. De ademanalyse wees 870 ug/l uit.

Dodelijk ongeluk Krimpen aan de Lek
Een 36-jarige automobiliste uit Krimpen aan den IJssel en haar 9-jarige zoon zijn na een verkeersongeval op donderdag 21 november op de Provincialeweg N210 in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden. Een 6-jarige zoon raakte ernstig gewond. De automobiliste reed omstreeks 17.50 uur over de Provincialeweg N210 komende uit de richting van de Breekade. Door nog onbekende oorzaak raakte de rechterwielen van de auto in de berm. De automobiliste voerde een stuurcorrectie uit waarna de auto begon te spinnen. De auto kwam op de andere weghelft terecht en botste tegen een tegemoetkomende vrachtauto van een 50-jarige chauffeur uit Ouderkerk a/d IJssel. De auto kwam uiteindelijk in een sloot terecht. Omstanders en politieagenten haalden de vrouw en kinderen uit het water. De slachtoffers werden zwaar gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum en het Sophia Kinderziekenhuis. De vrouw en haar oudste zoon zijn in het ziekenhuis aan hun verwondingen overleden. Agenten van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond en Hollands Midden, hulpverleners van ambulances, brandweerpersoneel van het Intergemeentelijke Brandweerpost Rotterdam-Oost en een duikploeg waren ter plaatse. De Provincialeweg N210 werd tussen de afslag Krimpenerbosweg en de Breekade in zijn geheel afgesloten. Het verkeer werd zoveel mogelijk omgeleid. Om 21.40 uur werd de weg weer vrijgegeven.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326