Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 22-11-2002 10.45 uur Berichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 515 579 50

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN - Op de Brinkstraat in Hoogeveen controleerde de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 21 jr. automobilist uit die plaats. De man maakte een afwezige indruk. Doorvragen leerde dat hij kort daarvoor had geblowd. Hij werd aangehouden en op het politiebureau nam een arts een bloedproef. Het resultaat van het bloedonderzoek zal over enkele weken bekend zijn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Snorfiets gestolen
ASSEN - Donderdagavond is in de Groningerstraat in Assen de Spartamet van een 40 jr. inwoner van deze plaats gestolen. De man had zijn fiets met hulpmotor omstreeks 18.00 uur afgesloten achtergelaten. Anderhalf later was de snorfiets verdwenen.

Inbraak
ASSEN - Donderdagavond is ingebroken in een kantoor aan de Mandemaat in Assen. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit het gebouw is computerapparatuur gestolen.

Geluidsapparatuur in beslag genomen
MEPPEL - De politie in Meppel nam in de nacht van donderdag op vrijdag de geluidsapparatuur in beslag van een 30 jr. bewoner van het Troelstraplein. Omstreeks 03.00 uur schalde de muziek door openstaande balkondeuren over straat. Het was niet de man geluidsoverlast veroorzaakte. Daarom maakt de politie nu proces-verbaal op en is de apparatuur in beslag genomen.

Verkeerscontroles
ASSEN - In Assen noord heeft de politie donderdagavond gecontroleerd op fietsverlichting. 24 fietsers zijn bekeurd omdat ze de verlichting niet goed voor elkaar hadden. Ook vier snor- bromfietsers werden getrakteerd op een geldboete. Eentje had geen goede verlichting, een ander geen verzekering en bij de derde was de reminrichting niet in orde. Een andere bromfietser en zijn passagiere reden zonder helm.

KLAZIENAVEEN/ROSWINKEL - Op de Roswinkelerweg in Roswinkel en de Brugstraat in Klazienaveen werd donderdagavond gecontroleerd op het rijden onder invloed. 141 automobilisten moesten een blaasproef afleggen. Eén van hen, een 37 jr. man uit Zuidwolde, had teveel gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,9 promille.

Gevaarlijke activiteiten
MEPPEL - De politie waarschuwt met name de jeugd voor het `spelen` op een zandwinningsgebied aan de Bremenbergweg in Meppel (loopt parallel aan de N-375). In dit gebied wordt zand weggezogen waardoor er een waterplas is ontstaan. Deze plas is op sommige plaatsen heel diep en het water is ijskoud. Ook is er op veel plaatsen gevaar door drijfzand. Rondom het gebied staan waarschuwingsborden en borden met de vermelding dat de toegang verboden is. De eigenaar trof het afgelopen weekeinde een aantal jongens aan die zich op het terrein bevonden en o.a. op de zandzuiger waren geweest. Afgezien van het gevaar hiervan en de schade die dit kan veroorzaken loopt men ook nog eens het risico om bekeurd te worden. Redenen genoeg dus om daar weg te blijven.

Onderzoek brand Mauritshof afgesloten
HOOGEVEEN - De politie heeft het onderzoek naar de brand die op 12 juli van dit jaar het uitgaanscentrum De Mauritshof in Hoogeveen verwoestte, afgesloten. Uit het technisch onderzoek is duidelijk geworden dat de brand is ontstaan door brandstichting. In het uitgebreide politieonderzoek zijn veel getuigen en betrokkenen gehoord. Het onderzoek heeft echter niet geleid tot aanhoudingen. De resultaten van het onderzoek gaan nu naar Justitie. De Officier van Justitie zal de onderzoeksresultaten nader bestuderen en kijken of er aanleiding is om vervolging in te stellen.