Politie IJsselland Persinformatie Zwolle 1 van Donderdag 21-nov-2002 07:00 uur tot Vrijdag 22-nov-2002 06:59 uur Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)
---

AANRIJDING MET PAARD

DALFSEN Donderdagmiddag is een 61-jarige man uit Dalfsen aan zijn hoofd en ribben gewond geraakt bij een aanrijding met een paard. De man reed in zijn auto op de Hoevenweg, toen het paard plotseling de rijweg op rende. De man is naar het ziekenhuis gebracht. Het paard is niet gewond geraakt.
---

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

ZWOLLE Woensdagavond heeft het team Verkeersveiligheid twee mannen op de Voorsterweg aangehouden, toen de laser aangaf dat zij respectievelijk 112 en 107 km/u reden in de bebouwde kom waar 50 is toegestaan. Het ging om een 22-jarige man uit Almelo en een 34-jarige man uit Zwolle. Zij kregen een proces-verbaal en konden hun rijbewijs inleveren.
---

ZAKKENROLLERIJ

ZWOLLE Aan de Diezerstraat is in een winkel een 59-jarige vrouw uit Koekange bestolen van haar portemonnee tijdens het passen van kleding. De vrouw liep na het aantrekken van de kleding naar een passpiegel in de winkel. Op dat moment moet iemand haar portemonnee uit haar tas hebben gehaald. Dit heeft plaatsgevonden tussen 12.00 en 12.30 uur op woensdagmiddag. -----------------------------------------------------------

MAN VERNIELT AUTO'S MET IJZEREN STAAF

ZWOLLE Vrijdagnacht heeft een 28-jarige bewoner van de Van Hogendorpware twee auto's in zijn straat vernield, alsmede twee ruiten van zijn woning. Hij was bezig de auto's te bewerken met een ijzeren staaf, toen buurtbewoners alarm sloegen. De politie heeft de man meegenomen. Het is niet duidelijk wat de motieven van de man waren.
---

FIETSER KOMT TEN VAL

ZWOLLE Woensdagavond kreeg de politie de melding dat er een fietser zou zijn gevallen aan de Nieuwe Deventerweg. In de fietstunnel aldaar was een 36-jarige man uit Zwolle ten val gekomen, vermoedelijk doordat hij een en ander gedronken had. Hij had een kleine wond aan zijn hoofd en kon na gezien te zijn door de ambulance zijn weg vervolgen.
---

MISHANDELING

ZWOLLE Aan de Pieter Steijnstraat is donderdagavond een 40-jarige man uit Dronten aangehouden wegens mishandeling van een 40-jarige man uit Kampen. De mishandelde man liep de straat op met een mes, nadat hij was mishandeld door de verdachte even daarvoor. De politie is tussenbeide gekomen en heeft de man uit Dronten aangehouden.
---

BROMFIETSCONTROLE

ZWOLLE Het team Verkeersveiligheid heeft donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan de Luttenbergstraat. Er werden in totaal 21 bromfietsen gecontroleerd. Daarvan werden er vijf goedgekeurd. De overige kregen een bekeuring voor: 10 x constructiesnelheid; 6 x helm; 1 x geen certificaat; 1 x geen goed werkende rem; 1 x ten onrechte voeren oranje plaat op bromfiets; 1 x snelheid; 1 x rijden in verboden rijrichting.
---

VERLICHTINGSCONTROLE

ZWOLLE Donderdagavond heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden bij het kerkbrugje aan het Groot Wezenland. Hierbij zijn zeven bekeuringen uitgereikt.
---
Einde Pers Zwolle

Dagrapport Pers IJsseldelta Politie IJsselland Donderdag21-nov-2002 07:00 uur tot Vrijdag22-nov-2002 06:59 uur Door: Wim Rabelink
Piket Moniek Winter 038 4963891


---

INBRAAK IN BEDRIJFSPAND

ZWARTSLUIS - Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bedrijfspand aan de Conradsweg. Een raam werd geforceerd, waarna men de kluis geforceerd werd. Omdat er niets van waarde in lag, wordt er niets vermist.


---

TAXICHAUFFEUR GESLAGEN

KAMPEN Een taxichauffeur had vanochtend omstreeks 5.45 uur problemen met een dronken klant. De passagier, die vanuit Staphorst vervoerd was, zat achter in de auto en was niet echt aanspreekbaar. De chauffeur had van de klant een paar klappen in zijn gezicht gekregen Hij is aangehouden en ingesloten. Na ontnuchtering zal hij worden afgehoord.


---

PAPIERCONTAINER IN BRAND

KAMPEN - Werd een donderdagvond om 20.45 uur eenn brand gemeld in een papiercontainer aan de Rondweg te Kampen. De brand is vermoedelijk aangestoken.


---

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Politie IJsselland
Persinformatie Vechtdal 1 van Donderdag 21-nov-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 22-nov-2002 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE

HARDENBERG Aan de Twenteweg heeft de politie donderdagmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn drie mini-pv's uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting.
---

DIEFSTAL WEIDEKLOKKEN

HARDENBERG Aan de Europaweg zijn donderdagnacht uit een weiland twee weideklokken weggenomen ad ¤150,- per stuk.
---

AUTO IN BRAND DOOR KORTSLUITING

HARDENBERG Aan de Jan van Arkelstraat is donderdagavond een brand ontstaan in een auto. De auto stond op een openbaar terrein en is vermoedelijk door kortsluiting in brand gevlogen. De 22-jarige eigenaar uit Hardenberg zal de auto wegslepen.
---
Einde Pers Vechtdal

Dagrapport Pers Salland 1
Donderdag21-nov-2002 07:00 uur tot Vrijdag22-nov-2002 06:59 uur Door Wim Rabelink
Piket: Moniek Winters 038 4963891

---

BEGIN VAN BRAND DOOR GELKACHEL

Olst. Een te goed gevulde gelkachel zorgde donderdagavond, even voor half tien, voor een begin van brand in een woning aan de Kortricklaan. De brandweer bluste de beginnende brand. De ombouw van de haard werd beschadigd. Nadat de koolmonoxide door ventilatie verdreven was, konden de bewoners weer naar binnen.
---

VERKEERSTOEZICHT JEUGD

Raalte. Werd extra aandacht besteed aan de schooljeugd op de Zwolsestraat en de Heinoseweg. Regelmatige klagen weggebruikers over het rijgedrag van de fietsende schooljeugd. Ze rijden met zijn drieen naast elkaar en belemmeren daardoor de doorstroming van het overige verkeer.

17 jongeren reden met zijn drieën naast elkaar en liepen tegen een bekeuring aan. Daarnaast werd een automobilist bekeurd voor het rijden zonder gordel en kreeg een bromfietser een boete omdat hij geen helm droeg.


---
Einde dagrapport Pers Salland

Politie IJsselland
Persinformatie KOVO
van Donderdag 21-nov-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 22-nov-2002 06:59 uur
Door/piket: Moniek Winters (038-496 38 91)

---

RIJBEWIJS INGEVORDERD

GIETHOORN Aan de Beulakkerweg heeft de politie donderdagmiddag een 54-jarige man uit Willemsoord aangehouden wegens rijden onder invloed. Man uitslag van de ademanalyse was 1230 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.
---

BEKEURINGEN VOOR AUTOGORDEL

WILLEMSOORD Aan de Bentekamp heeft de politie donderdagmorgen twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.
---

CONTROLE FIETSERS IN VOETGANGERSGEBIED

STEENWIJK Donderdagavond heeft de politie in de Gasthuisstraat gecontroleerd op fietsers in het voetgangersgebied. Vier personen kregen een mini-pv uitgereikt.
---

FIETSVERLICHTINGSCONTROLE

STEENWIJK aan de Dolderweg en de Tukseweg heeft de politie donderdagavond een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn drie mini-pv's uitgereikt. Er reden opvallend veel fietsers met verlichting: een goede zaak dus.
---
Einde Per KOVO

Persinfo Politie IJsselland
District Zuid (Deventer)
van Donderdag 21-nov-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 22-nov-2002 06:59 uur
Piket: Moniek Winters 038-4963891
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

AANRIJDING BROMFIETS MET AUTO
DEVENTER Donderdagmiddag rond 12.15 uur verleende een 17-jarige bromfietser uit Deventer op de kruising Het Vlier/Bukhorst geen voorrang aan een auto bestuurd door een 40-jairge Deventernaar. De bromfietser reed over Het Vlier komende uit de richting Overstichtlaan. Hij verleende geen voorrang aan de van rechts komende auto. De bromfietser kwam te vallen. Hij liep daarbij een bloedneus en een schaafwond aan zijn linkerknie over.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR
DEVENTER Een 38-jarige man uit Deventer werd vrijdagochtend even voor 04.00 uur aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf 330 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een PV.

GELDKISTJE WEGGENOMEN BIJ INBRAAK
DEVENTER In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken bij in een kantoorpand aan de Gotlandstraat. Diverse kantoren en bureaus zijn doorzocht. Er is een geldkistje met een onbekende geldbedrag weggenomen. Het is nog onduidelijk hoe men is binnengekomen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DEVENTER Bij een winkel aan de Hoge Rij werd donderdagmiddag rond 13.30 uur een 15-jarige jongen aangehouden. Hij had voor ruim ¤30,- aan goederen weggenomen zonder te betalen. De jongen gaf in de eerste instantie een valse naam. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Voor de winkeldiefstal wordt een HALT-PV opgemaakt.

MAN BEWUST GESLAGEN
DEVENTER Donderdagavond vlak voor 22.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een vechtpartij op De Brink. Op De Brink bleek dat een 30-jarige man woorden had gekregen met twee mannen. De Deventernaar was daarop door de twee geslagen en geschopt. Hierdoor raakte het slachtoffer enige tijd buiten bewustzijn. Nadat de politie ter plaatse was gekomen kon de man de twee verdachten aanwijzen. Zij zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding van de mishandeling ligt in de privé-sfeer.

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
DEVENTER Een 32-jarige Deventernaar is vrijdagochtend rond 2.30 uur aangehouden op De Brink voor openbare dronkenschap en vernieling. De man werd uit een café gezet omdat hij vervelend was en andere klanten lastig viel. Buiten pakte de man een fiets en gooide deze tegen de toegangsdeur, waardoor een ruit werd vernield. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

BROMFIETSCONTROLE
SCHALKHAAR Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur werd op de Colmschaterstraatweg ter hoogte van de sportvelden een bromfietscontrole met rollentestbank gehouden. Daarbij werden 15 bromfietsen en 4 snorfietsen gecontroleerd. Er werden 10 overtredingen geconstateerd, te weten: 6 voor vermogen, 1 helm, 1 leeftijd (14 jaar), 1 ontbreken rem en voor speling in stuur (bromfiets van de weg genomen) en 1 wegens onterecht rijden op fietspad.

ROOD LICHTCONTROLE
DEVENTER Donderdagochtend tussen 10.45 en 11.15 uur werd op de kruising Henri Dunantlaan met de Brinkgreverweg een rood lichtcontrole gehouden. Er werd 1 overtreding geconstateerd. Omstreeks 15.00 uur werd nogmaals een roodlicht controle uitgevoerd op de hoek van de Van Oldenielstraat met de Brinkgreverweg. Daar werden 4 overtredingen geconstateerd.

SNELHEIDSCONTROLE
DEVENTER Donderdagochtend tussen 11.25 en 12.00 uur werd met de lasergun een snelheidscontrole gehouden op de Somervaart. Daarbij werden 6 overtreders bekeurd. De hoogste snelheid was 51 km/u.


---

PERSBERICHT

Deventer, 22 november 2002

BEROVING JUWELIER OPGELOST

De politie in district Zuid heeft de beroving van een juwelier aan de Brinkgreverweg opgelost. Op 11 juli 2002, even na half drie kwam een jongeman de winkel binnen, die zich als klant voordeed. Toen winkelpersoneel de gouden kettingen wilden tonen, griste de dader de foedraal uit handen en rende de winkel uit. In de deuropening van de winkel stond nog een mededader en buiten wachtte een derde persoon in een vluchtauto.

De beelden van de overval werden in het RTV Oost programma Onder de Loep getoond. Mede naar aanleiding daarvan maakte een later aangehouden verdachte (uit een andere zaak) de politie attent op een drietal daders die voor de 'Elbo-roof' in aanmerking kwamen.

Afgelopen maandag werd een 17 jarige Zwollenaar aangehouden. Hij bekende de diefstal en is inmiddels door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld. Tweede verdachte, is een uitgeprocedeerde vreemdeling, die op basis van de vreemdelingenwetgeving is uitgezet. Op het moment van uitzetting was niet bekend dat hij van deze roof verdacht werd. Van de derde verdachte is de identiteit ook bekend, maar hij kon tot op heden nog niet worden aangehouden. Hij is voortvluchtig.

Van de buit is niets meer teruggevonden. In totaal is voor ¤ 25.000 weggenomen.


---

Einde dagrapport Pers Deventer