Gemeente Hoogeveen


---

22 november 2002

Plaatsing urilift in Hoofdstraat Hoogeveen

In de Hoofdstraat in Hoogeveen ter hoogte van de ABN-AMRO-bank wordt volgende week een bijzonder urinoir geplaatst: de urilift. Dit urinoir verblijft ondergronds als het niet in gebruik is. Het urinoir moet wildplassen in het weekend tegengaan.

De urilift is een roestvrijstalen, eigentijds, cilindervormig urinoir (door 3 personen gelijktijdig te gebruiken). Een hydraulisch systeem brengt het urinoir bovengronds.

In de ondergrondse situatie is alleen een soort putdeksel te zien. De urilift is aangesloten op de riolering, het electriciteits- en het waterleidingnet en is zelfreinigend.

Goede locatie

Uit ervaring in andere gemeenten blijkt dat het succes van een urilift valt of staat met een goede locatie. De locatiekeuze is tot stand gekomen in samenwerking met de werkgroep "Prettig Uit", waarin vertegenwoordigers van de plaatselijke horeca, de gemeente, de politie en buurtbeheer zitting hebben.

De bediening van de urilift gebeurt door de politie. In eerste instantie is het de bedoeling dat op de specifieke uitgaansavonden - vrijdag en zaterdag - van het urinoir gebruik gemaakt kan worden. Uitbreiding van het gebruik op andere dagen - bijvoorbeeld bij bijzondere activiteiten zoals Pulledagen - is uiteraard mogelijk.

Dinsdag plaatsing

Het plaatsen en afwerken van de urilift duurt ongeveer vier dagen. Aanstaande maandag wordt begonnen met het grond- en straatwerk. De daadwerkelijke plaatsing van het urinoir is dinsdag 26 november omstreeks 12.30 uur gepland. Daarna volgen 1 tot 2 dagen van afwerken en tot slot proefdraaien.

© Copyright Gemeente Hoogeveen