Ingezonden persbericht


Nashuatec en Circle gaan samenwerking aan

Lascaux nieuwe speler in groeimarkt voor elektronisch document management

's-Hertogenbosch, 22 november 2002 - NRG Group Benelux (met name bekend als Nashuatec) en Circle Software Group gaan een joint venture aan onder de naam Lascaux. De nieuwe onderneming richt zich op de markt voor document management in de Benelux. Beide bedrijven hebben een gelijkwaardige inbreng in de nieuwe organisatie.

Met de combinatie van kennis van beide gevestigde partijen verwacht men succesvol te opereren op de markt van electronisch document management. Het verwerken van fysieke en electronische documenten speelt een steeds belangrijkere rol in de bedrijfsvoering bij bedrijven en overheden. Digitalisering van documenten en stroomlijning van documentprocessen geeft organisaties grote mogelijkheden hun productiviteit te verhogen.

NRG/Nashuatec is een van de grootste partijen in de Benelux-markt op het terrein van kopiëren, printen en digitale documentoplossingen. Circle Software Group is een specialist in de implementatie van electronisch document management op basis van een zelfstandig ontwikkeld productengamma en heeft een sterke positie verworven in de overheidsmarkt. Door de samenwerking verwachten beide partijen sneller in te kunnen spelen op de behoeften in de markt voor documentmanagement. De verwachting is dat deze markt zal evolueren van 1,1 miljard euro in 2002 naar 1,7 miljard in 2007 in de Benelux. Dit betekent een gemiddelde jaarlijkse groei van 13% (bron: Gartner Group).

De samenwerking werd onlangs officieel bekrachtigd door Carol Dona, Vice President Raad van Bestuur NRG Group Benelux/Nashuatec en Frits Janssen, Directeur van Circle Software Group.
Carol Dona over de redenen voor samenwerking: "Alles draait om onze klanten; wij willen hen ook in de toekomst optimaal van dienst zijn met innovatieve document- oplossingen. Onze onderneming streeft een leidende positie na en wil in alle facetten van document management producten en diensten aan haar klanten aanbieden. De activiteiten vanuit de nieuwe onderneming komen tegemoet aan wensen van onze klanten".
Voor Circle betekenen de activiteiten vanuit de gezamenlijke joint venture een verbreding van de doelgroep voor haar diensten en producten. Directeur Frits Janssen: "Door de samenwerking met NRG/Nashuatec ontstaat er een zeer krachtige combinatie met kennis op vele terreinen. Gezamenlijk zijn we in staat nieuwe markten te bedienen en te voorzien van producten en diensten".



Ingezonden persbericht