Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 22 november 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Ter Apel: auto in de sloot, weg drie en half uur afgezet Door een botsing tussen een personenauto met aanhangwagen en een vrachtauto met aanhangwagen op de kruising van de A.G. Wildervanckweg met de Westerstraat bij ter Apel is de weg donderdagmiddag drie en half uur gestremd geweest. De bergingswerkzaamheden namen lange tijd in beslag, waardoor het verkeer moest worden omgeleid. Tevens waren van de aanhangwagen van de personenauto twee vaten met enkele honderden liters benzine gevallen, waarvan de inhoud op de weg en in de berm terechtkwam. Rijkswaterstaat heeft de nodige milieutechnische maatregelen genomen om vervuiling te voorkomen. Het ongeval ontstond toen de 20-jarige bestuurder van de personenauto, een inwoner van Surhuisterveen op de kruising wilde keren en daarbij in de flank werd aangereden door de achter hem rijdende vrachtauto, bestuurd door een 46-jarige inwoner van Ublinghen (DLD). Beide reden over de A.G. Wildervanckweg, komende van de richting Emmen. De beide chauffeurs kwamen met de schrik vrij.

Haren: autodief ingerekend
Een 26-jarige inwoner van Delfzijl is donderdagmiddag in Haren gearresteerd, nadat in een gestolen auto was gesignaleerd. Een politiepatrouille signaleerde de auto op de A28 richting Haren. De auto stond geregistreerd als zijnde gestolen in Groningen. Na een achtervolging reed de automobilist Haren in en parkeerde de auto op een inrit van een woning aan de Rijksstraatweg in Haren. Hij vluchtte meteen daarna de weilanden in. Na een achtervolging door enkele agenten kon hij na korte tijd worden ingerekend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Appingedam: inbraken in winkels
Donderdagnacht is er in enkele winkels aan de Focco Ukenalaan in Appingedam ingebroken Het gaat om de supermarkt en een groentezaak. Bij de supermarkt is een raam vernield om toegang te krijgen, bij de groentezaak heeft men het slot geforceerd van een toegangsdeur. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen. Bij de bakkerszaak in de Focco Ukenalaan is het gebleven bij een poging.

Wildervank: man aangehouden voor bedreiging
Een 40-jarige inwoner van Wildervank is donderdag even na middernacht aangehouden toen hij bij een woning aan de Wildervanksterdallen in zijn woonplaats, met zijn auto door een hekwerk was gereden en de betreffende bewoner had bedreigd. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol te zijn (1,7 promille). Hij is voor nader onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar werd in eerste instantie een onderzoek gedaan naar zijn alcoholgebruik. Op basis daarvan werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens werd hij gehoord over de bedreiging. Hij zou problemen hebben met de bewoner en wilde hem dat goed duidelijk maken. Mogelijk dat het alcoholgebruik daar een versterkende factor in heeft gespeeld. De man is ter ontnuchtering en voor nader onderzoek ingesloten.

stad komt zo
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)