Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Leidse Milieu Raad zoekt nieuwe leden

Publicatiedatum: 22 november 2002

De Leidse Milieuraad (LMR) is een adviesraad ingesteld door de gemeenteraad om het gemeentebestuur van Leiden gevraagd én ongevraagd te adviseren over milieubeleid en milieuaspecten van ander gemeentelijk beleid. Waar relevant stelt de LMR zijn adviezen op in overleg met milieugroeperingen van buiten de LMR. De raad bestaat uit vijftien vertegenwoordigers uit milieuorganisaties, wetenschap en lokale (maatschappelijke) groeperingen. Een onafhankelijke voorzitter stuurt de LMR aan en een ambtelijk functionaris ondersteunt de raad. De leden worden benoemd voor de duur van een collegeperiode. Het lidmaatschap van de LMR is onbezoldigd.

Profiel

Aansluitend op de reeds aanwezige deskundigheid zoekt de LMR vooral mensen die kennis en ervaring hebben op (één van) de volgende terreinen: ruimtelijke ordening/planologie; externe veiligheid; milieukwaliteit (geluid, lucht, bodem); milieu effect rapportages; milieu en gezondheidsrisico's. Van kandidaten wordt het volgende verwacht: bestuderen van gemeentelijke plannen en beleidsvoornemens; deelname aan maandelijkse vergaderingen van de LMR en het inbrengen van deskundigheid. Affiniteit met lokale en regionale politiek en interesse in lokaal en regionaal milieubeleid. De kandidaten moeten woonachtig zijn in de gemeente Leiden of in gemeenten die deel uitmaken van het Samenwerkingsverband Leidse regio (Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude) of Warmond.

Voor inlichtingen: Stella ter Harmsel, voorzitter (071-5147686, na 18 uur). Sollicitaties kunnen binnen veertien dagen na verschijning worden gericht aan de voorzitter van de Leidse Milieuraad, Postbus 159, 2300 AD Leiden.

Deze pagina is gewijzigd op 21-11-2002