Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 22 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523 (tot 14.00 uur)

Zuid-Twente:

Verkeersongeval met letsel
02-090104
Enschede, Parkweg
Donderdag 21 november omstreeks 15.30 uur
Een 54-jarige vrouw uit Enschede fietste op het fietspad van de Parkweg en sloeg linksaf een inrit in. Dit werd te laat opgemerkt door een 43-jarige vrouw uit Enschede, die vlak achter de 54-jarige vrouw fietste. Hierdoor ontstond een aanrijding. Beide vrouwen werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-090218
Enschede, Broekheurner Ring
Donderdag 21 november omstreeks 20.30 uur
Een 33-jarige automobilist uit Enschede werd door de politie opgemerkt toen hij al rijdend in een auto zonder uitlaat op de Geessinkweg reed. De man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,50 promille. Hierop werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-090293
Enschede, 2e Bothofdwarsstraat
Vrijdag 22 november omstreeks 01.30 uur
Bij een controle bleek dat een 30-jarige automobilist uit Enschede onder invloed van alcohol verkeerde. Politie hield de man aan en nam hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,73 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed
02-090311
Enschede, Klokkenpas
Vrijdag 22 november omstreeks 03.45 uur
Een 51-jarige automobilist uit Enschede bleek bij een controle onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Hij weigerde in de politieauto plaats te nemen, waarop hij door de agenten aan de arm begeleid werd. De man rukte zich los, waarna hij geboeid moest worden en naar het politiebureau werd overgebracht. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,23 promille. De 51-jarige kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Agressieve bromfietser aangehouden
02-089997
Enschede, Haaksbergerstraat
Donderdag 21 november omstreeks 13.30 uur
Surveillerende politieagenten zagen een bromfietser rijden zonder helm. Zij gaven de man een stopteken, waarop de bromfietser de busbaan opreed en er vandoor ging. Even later stopte hij toch en stapte af. Hij ging gigantisch tekeer en sloeg met zijn vuist op de snelheidsmeter van de bromfiets. Vervolgens reageerde hij zich af op een straatlantaarn door hier tegenaan te slaan en te schoppen. De man weigerde elke medewerking en schold de agenten uit. Hij werd aangehouden maar wist toch nog weg te rennen. De agenten konden hem uiteindelijk in zijn kraag grijpen en namen hem mee naar het politiebureau. Tegen de man, een 26-jarige uit Enschede, wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding wegens inbraak in woning
02-089717
Enschede
Donderdag 21 november omstreeks 18.30 uur
In een woning aan de Laaressingel werd op 20 november 2002 ingebroken. Door de dader was een raam geforceerd en vervolgens een computer gestolen. Een 46-jarige vrouw uit Enschede deed hiervan op 21 november aangifte.Aan de hand van het door een getuige opgegeven signalement werd de verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, op 21 november omstreeks 18.30 uur in zijn woning aangehouden. Politieagenten troffen in zijn woning de gestolen computer aan. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten.


Man overleden na brand in woning
02-090289
Enschede, Van Limborchstraat
Donderdag 21 november omstreeks 23.35 uur
Er kwam een melding binnen van een mogelijke brand in een duplexwoning aan de Van Limborchstraat. Een bewoner van een bovenwoning, hoorde een geluid en was in de keuken gaan kijken. Hier was niets te zien, wel rook hij een brandlucht uit een ventilatiepijp in de keuken en voelde hij dat de wand om de pijp heel warm was. Hierop liep hij naar beneden en belde aan bij de onderbuurman. Omdat deze niet reageerde en hij een sterke brandlucht rook, belde hij 1-1-2. Politieagenten kwamen en trapten de deur van de woning in, waarna er direct een dikke zwarte rookwalm naar buiten kwam. Inmiddels was ook de brandweer gearriveerd. Brandweermensen gingen met zuurstofmaskers naar binnen en onderzochten de woning. Zij troffen de 60-jarige bewoner aan en brachten hem naar buiten. Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en kort daarop per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hij aan verstikking was overleden. Ook de hond en de kanarie kwamen om. De brand ontstond in de keuken door kortsluiting in de koelkast. De brandweer bluste de brand en gaf omstreeks 01.15 uur het sein 'brand meester'. De koelkast brandde geheel uit. Verder bleef de materiële schade beperkt tot roet- en rookschade.



Aanhoudingen wegens weigering vordering politie
02-090300
Enschede, Oude Markt
Vrijdag 22 november omstreeks 03.10 uur
Surveillerende politieagenten reden over de Oude Markt en zagen dat twee mannen heftig in discussie waren met portiers. De mannen werden steeds opstandiger, waarop de politieagenten uitstapten. De mannen waren behoorlijk opgewonden en gaven aan het niet eens te zijn dat hen de toegang werd geweigerd. De portiers vertelden dat de mannen niet naar binnen mochten in verband met het gesloten karakter van de gelegenheid. De mannen scholden de portiers uit en werden door de politie meerdere keren gevorderd om te vertrekken. Omdat zij dit weigerden, werden beide verdachten, een 26-jarige man uit Rijssen en een 24-jarige man uit Nijverdal, aangehouden. Zij verzetten zich hevig tegen de aanhouding, waarbij de 24-jarige verdachte zelfs geboeid moest worden. Beide verdachten zijn opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Scooter-/snor- en bromfietscontrole
02-090225
Enschede, Veldhoflanden, Kevelhamhoek en Wesseler-Nering
Donderdag 21 november tussen 13.00 en 21.00 uur
In het kader van "de maand van de scooter" werd in Enschede-Zuid een controle gehouden. In totaal zijn ongeveer 80 scooters/snorfietsen/bromfietsen gecontroleerd. Hierbij zijn 57 processen-verbaal opgemaakt wegens23x te hoge constructiesnelheid11x het niet in het bezit zijn van een certificaat10x het niet dragen van een helm 5x geen verzekering 2x het nog geen 16 jaar zijn 2x het niet gebruiken van de rijbaan 2x lekke uitlaat 1x het ontbreken van een gele plaat 1x geen voorrem