Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 22 november 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Overvallen opgelost
02-769887
Almelo, Hengelo en Enschede
Met de aanhouding van twee verdachten, een 21-jarige Almeloër en een 24-jarige Hengeloër kon de politie een drietal overvallen en een diefstal oplossen. De verdachten bekenden het volgende:
-Overval op een geldloopster in de Rosa Luxemburgstraat in Almelo op 17 oktober. Omdat de geldloopster haar tas met daarin de dagopbrengst niet los liet en kwam te vallen, mislukte de overval en werd geen buit gemaakt.
-overval op een cafetariahouder aan de Josef Haydnlaan in Hengelo op 24 oktober. Na sluitingstijd werd de eigenaar op weg naar zijn auto met een houten paal geslagen. Daarbij kwam hij te vallen, waarna hij nog een aantal slagen kreeg. Het slachtoffer moest voor behandeling van zijn letsel een dag in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook hier werd geen buit gemaakt.
-overval op een cafetaria aan de Koekoeksweg in Hengelo op 11 oktober. Een medewerkster werd met een vuurwapen bedreigd, terwijl de overvaller een bivakmuts droeg. De medewerkster vluchtte, waarna de overvaller zonder buit de zaak verliet.
-diefstal van geld uit een kluis van het bedrijf waar de 21-jarige Almeloër werkzaam was. Dit geld is door hem opgemaakt aan drugs.
Een derde verdachte, een 18-jarige Almeloër werd aangehouden op verdenking van het leveren van een vuurwapen. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


Aanrijding met letsel
02-090189
Almelo kruising Henriette Roland Holstlaan / Ambachtstraat
Donderdag 21 november 17.30 uur
Een 38-jarige automobiliste uit Almelo reed over de H R Holstlaan en wilde op genoemde kruising links af slaan. Uit tegenovergestelde richting reed een 33-jarige automobilist uit Leeuwarden vermoedelijk door het rode licht, waarna een aanrijding tussen beiden volgde. Een 5-jarig meisje, inzittende bij de 38-jarige Almelose werd met een snee in haar voorhoofd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.


Auto gestolen
02-090108
Nijverdal Kerkstraat
Donderdag 21 november 15.45 uur
Op genoemd tijdstip verliet een 41-jarige man uit Hellendoorn de bedrijfsauto. Hij sloot de auto niet af en liet de sleutels in het contact. Toen hij na twee minuten weer bij de plaats kwam waar hij de auto had geparkeerd, bleek deze verdwenen. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie die daarop de verdachte zag rijden op de Rijssenseweg in Holten. Om 16.02 uur werd de verdachte op de Dorpsstraat in Holten aangehouden in de auto. De verdachte, een 20-jarige Apeldoorner verklaarde dat hij vervoer nodig had naar Apeldoorn en toen hij de bedoelde auto zag staan met de sleutels in het contact leek het hem wel zo gemakkelijk deze auto daarvoor te gebruiken. Hij is na verhoor om ongeveer 19.00 uur in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Brandstichting in kelder Hervormde kapel
02-090193
Wierden Dahliastraat
Donderdag 21 november 17.35 uur
Werd een kelderbrand gemeld bij de Hervormde kapel aan genoemde locatie. Nadat omstanders eerst getracht hebben met poederblussers de brand te blussen werd de brandweer erbij geroepen om het werk af te maken. In de kelder brandde een ventilator, waardoor een daar onder staande kast werd vernield. Verder ontstond er rook- en roetschade. Vermoedelijk betrof het brandstichting. Uit het daarna ingestelde onderzoek kwamen drie verdachten in beeld, een 11- en twee 12-jarige jongens uit Wierden. Een van hen bekende de brandstichting. Hij was samen met de andere twee jongens bij de kapel geweest. Daar hadden ze sterretjes aangestoken en deze door de ventilatoropening naar binnen gegooid met genoemd gevolg. Mogelijk worden de verdachten doorverwezen naar bureau HALT.


Ongeval na onwelwording met dodelijke afloop
02-090088
Haarle Bergweg
Donderdag 21 november 15.10 uur
Drie mannen waren aan het fietsen toen een van hen, een 71-jarige Rijssenaar, boven op de berg gekomen een voorsprong nam op de andere twee fietsers. Tijdens het afdalen is hij vermoedelijk onwel geworden en daardoor met grote snelheid tegen een boom gereden. Het slachtoffer raakte daarbij zo ernstig gewond dat hij ter plaats aan de gevolgen daarvan overleed.


Inbeslagname vuurwerk
02-089263
Almelo Deldensestraat
Donderdag 21 november 11.15 uur
Na binnen gekomen informatie betreffende illegale opslag vuurwerk werd een onderzoek ingesteld in een woning op genoemde locatie. De politie trof daar 255 dozen met daarin 100 strijkers en nog eens 260 stuks losse rotjes aan. Deze werden in beslag genomen. Tegen de bewoner, een 30-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietscontrole
02-090239
Almelo Bornerbroeksestraat
Donderdag 21 november 20.15 21.30 uur
Bij een bromfietscontrole werden in totaal 21 PV's opgemaakt. Daarvan:6x teveel vermogen3x geen helm6x diverse overtredingen6x automobilisten bekeurd voor onder andere gordel etc.

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanhouden ter zake valse kentekenplaten
02-090265
Oldenzaal Willem Dingeldeinstraat
Donderdag 21 november 21.40 uur
Op een parkeerterrein aan genoemde straat werd een auto aangetroffen welke bij navraag over valse kentekenplaten beschikte. Terwijl de politie voorbereidingen trof om de auto af te slepen, meldde zich een man bij de auto en gaf zich uit als eigenaar. Uit navraag naar zijn persoon bleek dat hij gesignaleerd stond voor een aantal openstaande boetes. Tevens stond hij te boek als ongewenst vreemdeling. Hierop werd hij aangehouden. Het betreft een 28-jarige Joegoslaaf zonder vaste woon- of verblijfplaats. De auto is voor nader onderzoek afgesleept. De verdachte is ingesloten.


Aanrijding met letsel
02-089907
Geesteren Haarbrinksweg
Donderdag 21 november 09.30 uur
Een 21-jarige automobiliste uit Langeveen reed over de Haarbrinksweg vanuit de richting Geesteren. Op een bepaald moment haalde zij een voor haar rijdende auto in. Zij zag daarbij niet dat haar uit tegenovergestelde richting een auto naderde, bestuurd door een 41-jarige man uit Hengelo. Er volgde een frontale aanrijding, waarbij de auto van de Hengeloër in de sloot belandde. Beide automobilisten werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto's raakten zwaar beschadigd en werden afgesleept.


Doorrijden na aanrijding onder invloed
02-090307
Hengelo Rijksweg A1
Vrijdag 22 november 02.55 uur
Op de A1 was een automobilist tegen de vangrail gereden en daarna doorgereden. Aan de hand van het door een getuige opgenomen kenteken kwam de politie achter de identiteit van de automobilist, een 19-jarige Hengeloër. De auto werd bij zijn verblijfadres aangetroffen met forse schade aan de voorzijde. Bij de eigenaar werd alcoholgebruik geconstateerd waarna hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,29 o/oo. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Gewapende overval + oproep getuigen
02-090281
Hengelo Haaksbergerstraat
Donderdag 21 november 22.35 uur
Een 46-jarige Enschedese ondernemer (aangever) had een overeenkomst gesloten met een leverancier van laptops om een aantal stuks af te nemen. De goederen zouden aan zijn bedrijf in Enschede worden uitgeleverd. Nadat de leverancier met een metgezel op de afgesproken plaats arriveerde en zag dat de ondernemer niet alleen was, stelde hij een andere trefplaats voor. Met twee auto's reden ze naar de parkeerplaats bij Mc Donalds aan de Haaksbergerstraat in Hengelo. Nadat de ondernemer uit was gestapt zette een van de mannen hem een pistool tegen zijn hoofd en dwong hem zo zijn geld af te geven. Vervolgens renden de twee naar hun auto en zagen nog kans om op weg daar naar toe de voorbanden van de auto van de aangever lek te steken. Ze reden daarna via de Haaksbergerstraat weg en vervolgens de oprit naar de A35 op. Aangever aarzelde geen moment en volgde het tweetal in zijn auto. Op de A 35 zag aangever kans achter op de auto van de twee overvallers te rijden. Deze brachten daarop hun auto tot stilstand en vluchtten lopend over het talud weg. Ondanks intensief zoekwerk werden zij niet meer aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.Oproep getuigen: Terwijl de aangever achter het tweetal reed op de A35, reed er een andere auto naast hem. Hij probeerde daarop de bestuurder van deze auto duidelijk te maken om hem te helpen de voor hen rijdende auto klem te rijden. Deze automobilist reed echter door. De politie verzoekt deze automobilist en eventuele andere getuigen contact op te nemen.


Woningen ontruimd na gaslek
02-089984
Hengelo St Ludgerusstraat
Donderdag 21 november 11.50 uur
Tijdens werkzaamheden was een gasleiding geraakt en een groot lek ontstaan. Een viertal woningen werden ontruimd, waarna Essent het lek dichtte. De brandweer en een deskundige van de gemeente waren aanwezig om metingen te verrichten . Rond 13.15 uur was het lek gedicht en konden de bewoners terug naar hun huizen.


Verkeersongeval met letsel
02-090184
Hengelo Burgemeester Jansenplein
Donderdag 21 november 18.25 uur
Een 80-jarige Hengeloër was met zijn fiets aan de hand komen te vallen. Hij viel daarbij met zijn hoofd tegen een houten paaltje. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.


Inbraak in clubgebouw
02-089888
Hengelo Twekkelerweg
Tussen woensdag 20 en onderdag 21 november
Nadat de toegangsdeur was geforceerd van een schuurtje naast het clubgebouw van de HVV Hengelo werd toegang verkregen. Weggenomen werden een aantal prijzenbekers weggenomen.


Verkeerscontroles
Oldenzaal
Donderdag 21 november
Op diverse locaties in Oldenzaal werden verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 27 PV's opgemaakt wegens het negeren van het rode verkeerslicht en 2 PV's voor het niet volgen van het aangegeven voorsorteervak.