UWV

Benoemingen UWV

22 november 2002

Mededeling voor de pers


G.A. (Greet) Ritskes MBA vervult sinds 1 september de functie van directeur Cliëntenparticipatie & Accountmanagement (CPA). Zij werkt aan het stimuleren van klantgerichte dienstverlening, onder meer door samenwerking met cliëntenraden en werkgevers. Ritskes (49) was daarvoor hoofd Klantmanagement binnen CPA.

G. (Greet) Prins vervult sinds 1 september de functie van interim-directeur Communicatie. Prins (48) heeft als taak het directoraat Communicatie vorm te geven. Zij is zelfstandig communicatieadviseur.

Drs. M.W. (Marja) van Gestel is met ingang van 1 december 2002 benoemd tot hoofd integratie verandertrajecten. Zij is verantwoordelijk voor het bewaken van de samenhang en de voortgang van lopende verandertrajecten binnen UWV. Van Gestel (47) is op dit moment directeur Facilitair Bedrijf van UWV.

Mr. R. (Ruud) van Es is met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot programmadirecteur Vormgeving Front-/Backoffice bij UWV (Uitvoering Werknemersverzekeringen). Hij heeft tot taak de front- en backoffices van UWV te realiseren. De komende jaren worden de 171 UWV-kantoren teruggebracht tot 27 front- en backoffices. De huidige functie van Van Es (43) is directeur van de divisie WW (Werkloosheidswet).

Mr. B.C. (Bert) Pont volgt Van Es met ingang van 1 januari 2003 op als directeur divisie WW.
Hij is in deze functie verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkloosheidswet. Pont (41) is momenteel plaatsvervangend directeur Divisie AG (Arbeidsgeschiktheid).

Over UWV
UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van de ziektewet, de werkloosheidswet en de arbeidsongeschiktheidswetten. UWV verzorgt de uitkering voor ruim 1,2 miljoen uitkeringsgerechtigden en int premies bij 390.000 werkgevers met in totaal 6,7 miljoen werknemers in dienst. In 2002 is daarmee ruim 20 miljard euro gemoeid. Bij UWV werken ruim 22.000 mensen.

Noot voor de redactie,