Gemeente Amersfoort

Nieuwbouw Rusthof vrijwel afgerond, Open Huis in december

datum: 21 november 2002

De nieuwbouw op Rusthof is vrijwel afgerond. In oktober zijn de nieuwe aula met ontvangstruimten en het crematiegebouw opgeleverd. Het voorterrein is opgeknapt en het kantoor is inmiddels verhuisd naar de nieuwbouw. Op dit moment worden de patio en de verschillende binnenruimtes ingericht en het columbarium gebouwd. Op zaterdag 14 en vrijdag 20 december a.s. organiseert Rusthof voor alle belangstellenden Open Huis.

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is rekening gehouden met de verschillende overtuigingen van nabestaanden. Zo is de crematieruimte door middel van een patio gescheiden van de aula met de ontvangstruimtes, zodat niet iedereen geconfronteerd hoeft te worden met cremeren. De nieuwe aula is een grote ruimte die door de overstekende balkons toch een zekere intimiteit uitstraalt en daardoor geschikt is voor zowel grote als kleinere plechtigheden. De nieuwbouw maakt een forse uitbreiding van de dienstverlening mogelijk.

Open Huis op 14 en 20 december
Op zaterdag 14 en vrijdag 20 december a.s. kunnen alle belangstellenden tijdens het Open Huis de nieuwbouw op Rusthof bekijken. Er worden presentaties en rondleidingen verzorgd. Alle geĂŻnteresseerden mogen een kijkje nemen in de aula, de regiekamer en ook in het crematiegebouw. Daarnaast zijn er op verschillende plaatsen in het gebouw informatie en beelden te zien over afscheid nemen en over de nieuwbouw. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen van harte welkom.

Kantoorruimte
Het kantoor van Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort is vanaf nu gevestigd in de nieuwbouw op Rusthof. Iedereen die vragen heeft over begraven, cremeren en as-bestemmingen kan langs komen op dit kantoor. Het kantoor is geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Telefonisch is Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort bereikbaar op telefoonnummer (033) 461 36 03.