Rechtbank Zutphen



Tentoonstelling Zutphen Justitiestad wegens succes geprolongeerd
Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 22-11-2002

De tentoonstelling Zutphen Justitiestad is tot 19 december te zien. Wegens grote belangstelling is de tentoonstelling niet alleen geprolongeerd maar tevens verhuisd naar het gerechtsgebouw aan de Martinetsingel.
Historisch perspectief
De tentoonstelling richt zich op de geschiedenis van Zutphen. Door middel van 6 historische stadsplattegronden en een prachtige maquette wordt getoond hoe Zutphen zich ontwikkeld heeft in de afgelopen eeuwen. Ook laat de tentoonstelling veel over de geschiedenis zien van de rechtbank en haar verbondenheid met Zutphen door de eeuwen heen. Aan de hand van een zestal thema's wordt deze geschiedenis belicht door middel van tekst, foto's, tekeningen, oude documenten en martelwerktuigen.
Belangrijk centrum
Zutphen is van meet af aan een belangrijk centrum geweest en is dat nog steeds met haar rechtbank, penitentiaire inrichting, raad voor de kinderbescherming en opleidingsinstituut SSR. Dit wordt duidelijk in beeld gebracht.
De tentoonstelling loopt tot 19 december en is gratis toegankelijk van maandag tot en met vrijdag (08.30 - 16.30 uur). Het adres van het gerechtsgebouw is Martinetsingel 2 te Zutphen.
Inlichtingen: Ton van Oijen, telefoon: 0575-593777 of email: T.van.Oijen@Zutarr.drp.minjus.nl