Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-11-2002
1e Persbericht van vrijdag 22 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man gewond bij aanhouding
Een 56-jarige getuige van een autoinbraak is gisterenavond op de Lakerstraat, bij de aanhouding van een auto-inbreker, gewond geraakt. Het slachtoffer liep te wandelen met zijn hond toen hij zag dat een man in een auto met geweld de autoradio eruit trok. Toen hij aan de man in de auto vroeg wat hij daar aan het doen was rende deze weg in de richting van de Tongelresestraat. De getuige ging er achteraan en wist de man aan te houden. Toen hij hem vast had begon de verdachte om hulp te roepen. Hierop kwamen twee mannen de verdachte te hulp. Zij bedreigden de getuige waardoor deze de verdachte moest laten gaan. De getuige liep bij de aanhouding letsel op aan zijn duim. De afdelingsleiding van de politie afdeling Tongelre heeft de man inmiddels een bedankbrief gezonden om hem te bedanken voor zijn kordate ingrijpen.

Eindhoven: Dealer en klant aangehouden
Donderdagmiddag is op de Genneperweg een 44-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Direct hierna is op De Presstraat en een tot nu toe onbekende man aangehouden. Een politiesur-veillance zag dat de onbekende man harddrugs verkocht aan de 44-jarige verdachte. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De 44-jarige verdachte is na verhoor heengezonden. De onbekende man is ingesloten en zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Lage Mierde: Aanhouding na diefstal c.q. heling Een 49-jarige inwoner van Reusel is donderdagmiddag om 15.27 uur aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal c.q heling van een gestolen mini tractor. De eigenaar van de tractor, een 35-jarige inwoner van Best, zag dat zijn kort geleden gestolen mini tractor op het interzet te koop werd aangeboden. Hierop waarschuwde hij de politie die vervolgens de verdachte aanhield en de tractor inbeslag nam.

Eindhoven: Aanhouding na onenigheid
Op de Weverstraat is donderdagmiddag om 16.30 uur een 48-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man was bekeurd door de parkeerpolitie. Hij was het hier niet mee eens en probeerde uit de zak van de parkeerpolitieambtenaar zijn bekeuring te halen. Hierop is de man aangehouden. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Geldrop: Motorrijder gewond bij aanrijding
Gisterenavond omstreeks 17.40 uur is een 39-jarige motorrijder uit Heeze op het Bogardeind gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De personenauto kwam uit een uitrit en verleende geen voorrang aan de over het Bogardeind rijdende motorrijder. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Son: Diefstal uit een woning
Donderdagmiddag is tussen 13.30 uur en 16.30 uur een diefstal uit een woning gepleegd. Men kwam de woning binnen door gebruik van een sleutel welke buiten de woning was verborgen. Uit de woning zijn een sieradenkistje met inhoud en een horloge weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
Donderdag tussen 11.15 uur en 18.00 uur is er ingebroken in een woning aan het Urbanusdal. Men kwam de woning binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een dvd speler en een sporttas weggenomen.

Helmond: Bromfietscontrole
Gisterenavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur is er een bromfiets en verlichtingscontrole gehouden. Er zijn in het totaal 18 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. 1) 4 x voor het rijden zonder helm 2) 2 x voor passagiers zonder helm 3) 9 x voor te veel vermogen 4) 1 x voor het niet tonen van het certificaat 5) 1 x voor het niet voeren van een achterlicht en 1 fietser zonder licht.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Donderdagavond rond 19.53 uur is de 21-jarige Eddy Lambregts uit Eindhoven tijdens een verkeersongeval op de kruising Poeijerstraat en Hercules Segherslaan om het leven gekomen. Hij reed met zijn auto op de Poeijerstraat. Hij gaf geen voorrang aan een personenauto die uit de Hercules Segherslaan kwam, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Eindhoven. Bestuurder Lambregts werd na de aanrijding uit zijn auto geslingerd. Hij overleed ter plaatse. Een man die bij hem in de auto zat liep lichte verwondingen op evenals de vrouw. De politie stelt nog een nader onderzoek naar de juiste toedracht van het verkeersongeval.

Eindhoven: Verkeersongeval
Twee personen zijn donderdagmiddag rond 16.25 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising John F Kennedylaan en de Onze Lieve Vrouwenstraat. De bestuurder van een personenauto reed via de John F Kennedylaan linksaf de Onze Lieve Vrouwenstraat op. Ter plaatse is dat verboden. Een vrachtauto, bestuurd door een 34-jarige man uit Schijndel reed op dat moment uit tegengestelde richting de kruising op en kon de auto niet meer ontwijken. De twee inzitenden van de personenauto kwam in het wrak bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer uit het wrak bevrijd. Een traumahelikopter heeft gedurende de hulpverlening bijstand verleend. De slachtoffers werden later met de ambulance vervoerd. De bestuurder van de auto, een 37-jarige man uit Köningswinter, is met een ernstige bekkenfractuur naar het Catharina ziekenhuis gebracht. Een 31-jarige man uit s Hertogenbosch, die bij hem in de auto zat, is met een bekkenfractuur, meerdere gebroken ribben en een klaplong naar het Diaconessenhuis gebracht. De vrachtautochauffeur kwam met de schrik vrij. De politie sloot tot ongeveer 19.00 uur de kruising af en leidde het verkeer om. Dit leidde tot verkeershinder in de stad.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Donderdagavond heeft de politie op de Aalsterweg een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op de verlichting van fietsen. Er zijn twaalf fietsers bekeurd omdat ze zonder licht fietsten.

Eindhoven: Dieven komen niet ver
Vrijdagmorgen rond 0.50 uur zijn in de Willemstraat drie jongens uit Eindhoven aangehouden. Ze zaten in een auto die ze enkele minuten daarvoor hadden gestolen op het 18 Septemberplein. De drie, 15, 17 en 18 jaar oud, zijn voor verder onderzoek ingesloten. De auto is in beslaggenomen.

Someren: Inbreker op heterdaad
Vrijdagmorgen om 2.40 uur is in een bedrijf aan het Half Elfje in Someren een 38-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. De politie was gebeld omdat men verdachte geluiden bij het bedrijf hoorde. Agenten zagen bij aankomst dat een deel van het hekwerk bij het bedrijf was verwijderd en dat een raam was geopend. In het bedrijf werd de inbreker aangetroffen. Hij probeerde zich te verbergen. Hij was in het bezit van inbrekersmaterialen. Een auto van de man die in de buurt stond is in beslaggenomen. De inbreker is in verzekering gesteld.

Helmond: Politie pakt inbrekers
Vrijdagmorgen rond 2.20 uur zijn op Weg Op Den heuvel in Helmond een 20-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in geparkeerde autos in de parkeergarage. Twee autos waren opengebroken en diverse gestolen spullen, onder meer de autoradios, waren in een hoekje klaar gezet om mee te nemen.Bij de parkeergarage aan de Groenstraat was geprobeerd de deur open te breken. De twee worden verdacht van deze inbraak. Een derde verdacht heeft zich, tijdens de aanhouding van de andere twee mannen, uit de voeten gemaakt. De politie heeft de auto van de inbrekers voor verder onderzoek in beslaggenomen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.