Praktijkonderzoek Veehouderij

Update Welzijnsonderzoek Paarden

Webbericht

Het welzijnsonderzoek bij paarden dat aan het eind van de zomer is gestart nadert het einde van het eerste deel van de eerste fase. In het eerste deel is onderzocht wat het verschil is in gedrag tussen 2-jarige paarden die vanuit groepshuisvesting van de één op de andere dag in individuele stallen van 10,5m2 zijn gezet of vanuit groepshuisvesting naar de zogenaamde duo-stallen (twee paarden op 48m2).

Paarden in individuele huisvesting

Paarden in galop in de loopmolen

Gedurende vier weken is het gedrag van de paarden voortdurend genoteerd. De afgelopen weken zijn de nu 2,5 jarige paarden driemaal per week in de loopmolen geweest. Vooral de paarden die in individuele stallen staan, stonden te trappelen om even lekker te rennen.

Begin januari gaan alle paarden naar individuele stallen en wordt er onderzocht of de bodembedekking van invloed is op het gedrag en welzijn. De helft van de paarden gaat op stro, de andere helft op hennepvezels (van firma Hempron).

Wilt u meer weten? Op 7 februari aanstaande organiseert het Praktijkonderzoek Veehouderij een themadag over gedrag en welzijn bij paarden. Ook u bent hiervoor van harte uitgenodigd. Meer informatie hierover volgt later op onze website.

---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 22-11-2002 09:26.