Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale weg in Loenen krijgt nieuwe verlichting

22-11-2002
Op 18 november is de provincie begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe wegverlichting op de Rijksstraatweg (de provinciale weg N402) in Loenen. Het betreft het traject tussen de Slootdijk en de Kerklaan, tot aan de aansluiting met de provinciale weg N201. Op dat traject wordt nieuwe verlichting aangebracht en de bestaande verlichting wordt aangepast. Verwachting is dat de het totale werk uiterlijk 20 december gereed is.

Verkeersveiligheid
Het aanpassen en extra aanbrengen van wegverlichting op en rond de aansluiting Rijksstraatweg/Slootdijk vormt een belangrijke bijdrage in het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Daarnaast heeft de provincie gekozen voor aluminium lichtmasten in plaats van stalen. Aluminium masten zijn weliswaar duurder, maar ook veiliger. Mocht er onverhoopt een voertuig in aanraking komen met zo'n mast, dan zijn de gevolgen vaak minder ernstig vanwege het zachtere materiaal.

Weinig hinder
Het aanpassen van de verlichting zal weinig hinder opleveren voor het verkeer. De werkzaamheden worden buiten de spits uitgevoerd en de weg hoeft niet te worden afgesloten.

Nadere informatie over de uitvoering
Voor nadere informatie over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op nr. (030) 258 33 72.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19 of Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl