Gemeente Woudenberg


Gemeente regelt gladheidsbestrijding

WOUDENBERG, 22 november 2002 Ook het komende winterseizoen wordt de eventuele gladheid op de gemeentelijke wegen bestreden door Florijn Aannemingsbedrijf uit Woudenberg. In het geval van gladde wegen, schakelt deze firma ook de buitendienst van de gemeente Woudenberg in.

De gemeente Woudenberg heeft voor dreigende gladheid een zogenoemde 1e urgentieroute opgesteld. Deze urgentieroute bestaat voornamelijk uit wijkontsluitingswegen. Deze wegen worden (vanwege tijd, financiën en het milieu) met voorrang preventief met een dun laagje pekel gestrooid. Dit geldt ook voor alle buitenwegen van de gemeente. Wanneer de gladheid aanhoudt of in het geval van sneeuw en ijzel, zal op méér wegen de gladheid worden bestreden.

Provinciale wegen

De Stationsweg Oost, Randweg, Maarsbergseweg, Geeresteinselaan, Zeisterweg en Doornseweg zijn provinciale wegen en worden daarom door de provincie behandeld.

Bij calamiteiten kan het telefoonnummer van Florijn worden gebeld: 033-2861421. Tijdens kantooruren is het telefoonnummer van de gemeente ook bereikbaar: 033-2869100.