Gemeente 's-Hertogenbosch

21-11-2002

Verordening Leerlingenvervoer

Op 8 oktober 2002 heeft de raad de Verordening Leerlingenvervoer 2002 vastgesteld. Deze verordening regelt het vervoer van leerlingen naar de voor hen meest geschikte school. Nieuwe wetgeving noodzaakt tot aanpassing van de oude verordening en heeft ten doel:
- het vervoer van gehandicapte leerlingen naar sbo-scholen (speciaal basisonderwijs) vanaf schooljaar 2002-2003 weer volledig bij de gemeente neer te leggen;

- het vervoer van gehandicapte leerlingen in het regulier voortgezet onderwijs en het reguliere basisonderwijs onder verantwoordelijkheid van de gemeente te brengen;

- de schoolsoort praktijkonderwijs uit het leerlingenvervoer te halen en daardoor alle leerlingen in het regulier voortgezet onderwijs gelijk te behandelen.
Ouders kunnen nu voor alle vormen van leerlingenvervoer bij de gemeente terecht.

In de nieuwe verordening wordt tevens het in 2000 ingevoerde drempelbedrag afgeschaft. Dit betekent dat vanaf het schooljaar 2002-2003 geen drempelbedrag meer wordt geheven voor het leerlingenvervoer. Bij de vaststelling van de verordening zijn de voorschriften met betrekking tot de tijdelijke Referendumwet in acht genomen. De verordening ligt ter inzage bij het Informatiecentrum, onderdeel Verordeningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Koehorst (073) 615 93 78.