Gemeente 's-Hertogenbosch

21-11-2002

College geeft opdracht voor de bouw van de Verkadefabriek

Villa blijft behouden

Op 12 november 2002 heeft het college besloten de nieuwbouw en verbouw van de Verkadefabriek te gunnen aan de volgende drie laagste inschrijvers bij de Europese openbare aanbesteding:
- BDW Bouwgroep v.o.f. in 's-Hertogenbosch, voor de bouwkundige werken;

- Harry Immens 9000 in Sint Michielsgestel, voor de werktuigbouwkundige werken;

- Dalkia Installatietechniek BV in Vught, voor de elektrotechnische werken.

Op dit moment vindt de bodemsanering plaats en nadat deze gereed is wordt begin januari 2003 gestart met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting wordt de bouw in juni 2004 opgeleverd en opent de Verkadefabriek in het najaar van 2004 haar deuren voor het publiek. Het college is verheugd dat de aanbesteding in totaliteit binnen het budget heeft plaatsgevonden en heeft er het volste vertrouwen in dat de bouw binnen de afgesproken termijn wordt gerealiseerd.

Verkadevilla
Door de uitkomst van de aanbesteding is binnen het beschikbaar gestelde krediet voldoende ruimte ontstaan om ook dit pand op te knappen. Voor het functioneren van de Verkade-fabriek is het belangrijk dat de toekomstige functie van de kantoorvilla in het verlengde ligt van de Verkadefabriek. Er bestaat duidelijk een behoefte aan een gezamenlijke kantoorruimte voor diverse culturele organisaties, die zich bezighouden met de organisatie van culturele evenementen en activiteiten. Daarom wil het college het pand zodanig opknappen, dat het geschikt is voor een culturele kantoorfunctie. Zo'n functie past ook binnen het ontwerp bestemmingsplan. De eventuele opbrengst van de panden die door culturele organisaties worden ingeruild voor de Verkadevilla, worden als dekking voor deze investering ingebracht. Het college heeft aan de raad voorgesteld de Verkadevilla, ten laste van het krediet voor de Verkadefabriek, geschikt te maken voor een culturele kantoorfunctie. De raad beslist hierover op 17 december 2002. De raadscommissie voor Maatschappelijke Ontwikkelingen bespreekt dit voorstel op 3 december 2002.