Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht
Persbericht
22 november 2002

Job Metsemakers benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde, tevens voorzitter capaciteitsgroep

Dr. Job Metsemakers is per 1 oktober 2002 benoemd tot hoogleraar Huisartsgeneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit Maastricht (UM). Hij is per 1 oktober tevens benoemd tot voorzitter van de capaciteitsgroep Huisartsgeneeskunde.

Metsemakers (1952) is sinds 1981 verbonden aan de UM als docent en onderzoeker. Hij behoorde 1974 tot de eerste lichting geneeskundestudenten in Maastricht. Vanaf het begin is hij als student betrokken geweest bij de verdere vormgeving van de opleiding geneeskunde. Metsemakers promoveerde in 1994 aan de toen nog Rijksuniversiteit Limburg op een proefschrift over "Unlocking patients' records in general practice for research, medical education and quality assurance: the Registration Network Family Practices". Hij is al meerdere jaren projectleider van dat RegistratieNet Huisartspraktijken waar veel onderzoekers gebruik van hebben gemaakt.

Als hoogleraar Huisartsgeneeskunde gaat Metsemakers zich richten enerzijds op onderwijs (zowel het basiscurriculum geneeskunde als de vervolgopleiding tot huisarts) en anderzijds op onderzoek onder meer op het gebied van de transmurale zorginnovatie in samenhang met de verdere academisering van de huisartsgeneeskunde.

Metsemakers is sinds mei 1982 ook huisarts in Geulle (gemeente Meerssen) binnen het Gezondheidscentrum Geulle dat onderdeel uitmaakt van het Netwerk Academische Huisartspraktijken Universiteit Maastricht.

Noot voor de pers
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. Mailto: pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.