Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 22-11-2002 Verkeershandhavingsteam
Persbericht 14.10 uur

In de nacht van woensdag op donderdag werden alcoholcontroles gehouden op de Maasboulevard en Tongerseweg te Maastricht, alsmede op de Kaalheidersteenweg en Kerkradersteenweg te Kerkrade. In Maastricht leverde dat voor 9 personen een proces-verbaal op en in Kerkrade gold dat voor nog eens 5 bestuurders. Van deze bestuurders bleken er overigens 4 al eerder voor hetzelfde feit met de politie in aanraking te zijn geweest.

Donderdag werd in Kerkrade en Landgraaf gecontroleerd op gordel- en helmdraagplicht. 33 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de helm en 69 personen gebruikten de autogordel niet. Radarcontroles werden gehouden op de N299, de Hereweg, de Hoogstraat en de Reeweg te Landgraaf. Ongeveer 200 bestuurders zullen tengevolge hiervan een acceptgiro in hun brievenbus kunnen verwachten. Op de Hoofdstraat te Kerkrade werd roodlichtcontrole gehouden. Iedereen hield zich hier keurig aan de regels. 1 persoon werd bekeurd voor het telefoneren tijdens het rijden.

Vrijdagochtend werd vervolgens gecontroleerd in Sittard en omgeving. Bij radarcontroles op de Windraak en de Provinciale weg in Oirsbeek werden 278 bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/h in plaats van de toegestane snelheid van 50 km/h. Op de Dorpstraat te Spaubeek reden 79 personen te hard met een top van 77 km/h.
De Havikstraat en de Valkstraat te Sittard waren onderwerp van bromfietscontroles van de schooljeugd. Dit leverde 5 bekeuringen op voor het niet dragen van de helm.
Een gordelcontrole op de Rijksweg Zuid te Sittard kwam 21 bestuurders duur te staan, omdat ze geen gordel droegen.