Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.20 uur) Vrijdag 22 november 2002

Maastricht, overval.
Dinsdagavond 19 november 2002 heeft in een woning waarin mede een assurantiekantoor gevestigd is een overval plaatsgevonden waarbij een 20 jarige bewoner enkele rake klappen te incasseren kreeg. Een kassa en diverse administratieve bescheiden werden op het eerste oog ontvreemd. De daders, vermoedelijk drie en allen voorzien van bivakmutsen, zijn onbekend gebleven.
De 20 jarige bewoner opende na het aanbellen dinsdagavond omstreeks 23.35 uur de toegangsdeur van de woning waarin op de begane grond een assurantiekantoor gevestigd is. Aan de ingang werd hij vrijwel meteen overlopen door een aantal van bivakmutsen voorziene personen die hem enkele raken klappen uitdeelden. De bewoner werd tegen te grond gedrukt en daar in bedwang gehouden door een van de mannen. De anderen doorzochten het assurantiekantoor waaruit later bleek een kassa met slechts weinig aan inhoud en meerdere administratieve bescheiden werden gestolen.
De gewaarschuwde politie stelde in de omgeving nog een onderzoek in maar trof de overvallers niet meer aan. Het slachtoffer werd door een ambulance meegenomen naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar geen ernstig letsel werd vastgesteld. Het slachtoffer kon na onderzoek met een wekadvies huiswaarts.
De politie stelt een verder onderzoek in.

Valkenburg/Meerssen, alcoholcontroles.

Op vrijdagavond 21 november 2002 en zaterdag 22 november 2002 hebben in Meerssen en Valkenburg alcoholcontroles plaatsgevonden. In Meerssen werd tussen 19.30 en 21.00 uur gecontroleerd op de Prinses Ireneweg. In het totaal werd van 93 bestuurders een alcoholblaastest afgenomen. Een van de bestuurders bleek een positieve blaastest af te leggen waarop hij meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 0.7 promille. De 50 jarige automobilist kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. Zijn auto moest twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.
Tussen 22.30 en 01.30 uur werd op de Cauberg te Valkenburg de alcoholcontrole voortgezet. Slechts een van de 129 gecontroleerde bestuurders bleek na het ondergaan van een alcoholblaastest alcohol gedronken te hebben. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Ook deze bestuurder, een 51 jarige inwoner van Kerkrade, kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met ene rijverbod van 1 uur.

Maastricht, woninginbraak.
Donderdagavond 21 november 2002 heeft in een woning aan de Kasteel Hillenraadweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen na het openbreken van een achterdeur. Wat er precies ontvreemd werd kon nog niet worden vastgesteld. De bewoner moet daarvan nog melding doen.

Bunde, vliegensvlugge diefstal uit winkel.
Donderdagavond 21 november 2002 heeft een diefstal plaatsgevonden uit een winkel gevestigd aan de Vliegenstraat te Bunde. De diefstal werd omstreeks 19.15 uur gepleegd door vier mannen die waren komen aanrijden op twee bromfietsen. Zij stopten voor de winkel en twee mannen liepen snel de zaak binnen. Daar namen zij in een tijdsbestek van enkele seconden twee geluidsboxen en een dvd-speler weg. Daarna verlieten zij snel de zaak, stapten achter op de klaarstaande bromfietsen waarna vertrokken werd. Zij zijn onbekend gebleven. De eigenaar van de zaak heeft bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, lokaalvredebreuk.
Een 36 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 21 november 2002 omstreeks 19.30 uur door de politie aangehouden na het plegen van een lokaalvredebreuk.
De inwoner van Maastricht liep in een supermarkt aan de Helmstraat te Maastricht waarvan hij in het recente verleden een winkelverbod had gekregen. Beveiligingspersoneel sprak hem daarover aan en nam hem mee naar de kantoorruimten. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en nam de inwoner van Maastricht mee naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens het overtreden van het opgelegde winkelverbod.

Maastricht, verzet tegen aanhouding.
Een 17 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 21 november 2002 door de politie aangehouden wegens het plegen van verzet tegen de politie.
De 17 jarige reed omstreeks 21.35 uur met een passagier achterop zijn brommer over de Gentelaan te Maastricht. Hij werd door de politie gecontroleerd omdat de bromfiets geen achterlicht voerde. Bij de controle bleek de bromfiets meerdere technische gebreken te vertonen waarop aan de eigenaar/bestuurder werd gevorderd zijn bromfiets over te brengen naar het politiebureau. Dat weigerde hij. Ondanks goede raad zijn bromfiets toch over te brengen bleef hij halsstarrig weigeren. Hij werd daarop aangehouden. Tegen zijn aanhouding en overbrenging verzette hij zich uit alle macht. Hij werd geboeid waarna hij overgebracht en ingesloten kon worden. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden wegens het geen gehoor geven aan een bevel of vordering en het plegen van verzet tegen de politie.