Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2002
Persberichten district Heerlen (HP; 14.20 u) Vrijdag 22 november 2002

Heerlen, alcoholcontrole,

Tussen donderdagavond 21 november 22.00 uur en vrijdag 22 november 02.00 uur heeft in Heerlen op de Groene Boord en de Looiersstraat een alcoholcontrole plaatsgevonden.
Tientallen automobilisten moesten een alcoholblaastest ondergaan waarvan bij 6 bestuurders bleek dat zij alcohol gedronken hadden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. Tegen alle vijf de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. Twee daarvan kregen een transactievoorstel aangeboden van 190 euro omdat de ademanalyse een kleine overschrijding aangaf van het maximaal toegestane alcoholpromillage. De vier andere bestuurders kregen een proces-verbaal dat naar de Officier van Justitie wordt gezonden. Hun alcoholpromillage lag tussen 0.7 en 1.2 promille. Alle bekeurde automobilisten dienden hun voertuigen te laten staan in verband met het opgelegde rijverbod. Een van de bekeurde automobilisten had nog een openstaande geldboete te voldoen aan justitie t.b.v. ruim 116 euro. Deze betaalde hij meteen.

Heerlen, woninginbraken.
Donderdagmiddag bleek rond 16.00 uur dat in een woning aan de Rector Nelissenstraat te Hoenbroek een diefstal uit een woning had plaatsgevonden. De dief wist vermoedelijk door gebruikmaking van een valse sleutel in de woning te geraken waaruit hij een televisie ontvreemdde. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.

In Hulsberg vond donderdag tussen 17./30 en 21.10 uur een inbraak in een woning plaats aan de Wissengrachtweg. Het slot van een achterdeur werd geforceerd waarna de toegang tot de woning werd verkregen. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werd o.a. het spaargeld van de kinderen t.b.v. ruim 100 euro en twee gouden armbandjes.

Dezelfde avond werd ook ingebroken in een woning aan de Klingbemden te Brunssum. De toegang tot de woning werd verkregen na het vernielen van een ruit. Uit de woning werden weggenomen een dvd-speler, een playstation, diverse dvds en een fotocamera.
De benadeelden hebben allen bij de politie aangifte gedaan.

Hoensbroek, winkeldievegge.
Een 35 jarige inwoonster van Puth-Schinnen is donderdag 21 november 2002 door personeel van een modezaak gevestigd aan de Kouvenderstraat te Hoensbroek betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw had een spijkerbroek onder haar kleding om haar middel gebonden en dacht dat de diefstal onopgemerkt zou blijven. Toen er niets afgerekend werd en zij de winkel verliet werd zij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115 euro.

Eygelshoven, rijden onder invloed.
Een 22 jarige automobilist uit Landgraaf is vrijdagmorgen 22 november 2002 omstreeks 01.00 uur door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik bleek tijdens een routinecontrole op de Wimmerstraat te Eygelshoven. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna de alcoholblaastest het alcoholgebruik nogmaals bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8. De inwoner van Landgraaf kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro waarna hij huiswaarts kon gaan. Zijn auto diende te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod van 3 uur.

Gulpen, diefstal uit bedrijf.
Donderdagavond 21 november 2002 heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Rijksweg te Gulpen. Een personeelslid trof die avond een ruit van het bedrijf vernield aan. Kort daarna bleek uit een kantoorruimte een geldbedrag van enkele duizenden euros te zijn onvreemd. De diefstal werd gepleegd ten tijde dat elders in het bedrijf werknemers aan het werk waren. De eigenaar van het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan.