Nieuwsbericht

vrijdag, 22 november 2002, 14.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 21 november 2002.
Donderdagmiddag werden op de Rijnstraat, Vondelstraat en Helderseweg verkeerscontroles uitgevoerd. Men controleerde op snelheid en het dragen van de autogordel. Voor dit laatste werden in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. Er waren 17 bestuurders die de maximumsnelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u. Deze overtredingen werd gepleegd op de Helderseweg.

Diefstal bedrijfswagens
Alkmaar / Heerhugowaard, donderdag 21 november 2002. Donderdag deed de eigenaar van een bedrijfswagen aangifte van diefstal van het voertuig. Deze diefstal vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. De auto stond geparkeerd op een bedrijventerrein aan de Hamsterkoog in Alkmaar. Het gaat om een vrachtwagen van het merk Mitsubishi, type Canter. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken
BS-11-LZ.
In de periode van dinsdagavond tot donderdagmorgen werd een bestelbusje ontvreemd vanaf een bedrijventerrein aan de Van Benthuizenlaan in Heerhugowaard. Het betreft een auto van het merk Mitsubishi, type L 300. De auto is wit van kleur en voorzien van het kenteken
VJ-PS-69.
Het is niet bekend of beide diefstallen iets met elkaar van doen hebben en zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Man ernstig gewond na aanrijding
Alkmaar, donderdag 21 november 2002.
Donderdagavond vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising van de Kanaaldijk met de Laan van Brussel. Een 28-jarige man uit Alkmaar reed over de Laan van Brussel en verleende op de kruising geen voorrang aan een 22-jarige uit Alkmaar afkomstige autobestuurder. Deze reed over de Kanaaldijk. Door de aanrijding die daarop volgde werd de 28-jarige man uit zijn auto geslingerd en raakte ernstig gewond aan zijn rug. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Bij controle bleek dat de 22-jarige bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 355 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Schuur uitgebrand
Alkmaar, vrijdag 22 november 2002.
Vannacht ontdekte de bewoonster van een woning aan de Prunuslaan dat de schuur achter haar woning in brand stond. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur geblust. Zowel deze schuur als die van de buren raakten door de brand beschadigd. De oorzaak is vermoedelijk een defect/kortsluiting aan/in de vriezer die in één van de schuurtjes stond

NOORDKOP

Rijden onder invloed van alcohol
Middenmeer, donderdag 21 november 2002.
Donderdagmiddag werd een 67-jarige bestuurder van een personenauto uit Middenmeer aangehouden op de Kerkhoflaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 565 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l.

Jongen uit boom gevallen
Den Helder, donderdag 21 november 2002.
Donderdagmiddag raakte een 13-jarige jongen uit Den Helder gewond nadat hij uit een boom was gevallen. Dit gebeurde op de Vijzelstraat. Nadat hij in een boom was geklommen viel hij van ongeveer 3 meter hoogte op de grond. Hij is met onbekend letsel ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Man verzet zich hevig bij aanhouding
Den Helder, vrijdag 22 november 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Prins Hendriklaan. Kort daarvoor had een getuige gezien dat de man een vuurwapen toonde aan een andere persoon. Toen de man werd aangehouden verzette hij zich hevig. Daarnaast uitte hij verschillende bedreigingen en beledigingen in de richting van een aantal agenten. Uiteindelijk kon de man worden overmeesterd. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Bij de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen.

Inbraak woning
Schagerbrug, vrijdag 22 november 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Kroft. Men kwam in het huis door gaatjes te boren in het kozijn waarna de raamsluiting aan de binnenkant kon worden geopend. Vanuit de woning werden onder anderen twee fotocamera's, een videocamera, twee mobiele telefoons en een aantal pasjes weggenomen

Diefstal schaap
Middenmeer, donderdag 21 november 2002.
Donderdag deed de eigenaar van een schaap aangifte van diefstal van zijn dier. Dit gebeurde op woensdag 20 november 2002 tussen 09.00 en 17.00 uur. Het schaap stond op een stuk land aan de Koggenrandweg nabij een vuilstortplaats. De eigenaar vond daarnaast op het perceel land twee kadavers van schapen. Het is niet duidelijk of de dief deze hier heeft achtergelaten.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Snelheid
Grootebroek, donderdag 21 november 2002.
Tussen 17.30 en 18.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Stede Broecweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 13
Hoogst gemeten snelheid: 72 km/u
Tijdens deze controle werd tevens gekeken naar de verlichting. Er werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Hoorn, donderdag 21 november 2002.
Tussen 19.50 en 21.15 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg waarbij het volgende werd geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 22
Hoogst gemeten snelheid: 74 km/u

Grote bromfietscontrole
Hoorn, donderdag 21 november 2002.
Donderdagmiddag en -avond werd op de verschillende plaatsen in Hoorn en Blokker een grootscheepse bromfietscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden enkele honderden bromfietser staande gehouden. Er werden ruim honderd overtredingen geconsteerd. Het hoogst scoorden een te hoog motorvermogen (53). Een groot aantal bromfietsers (19) droegen geen helm en vijf bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De overige overtredingen hadden vooral betrekking op technische gebreken.

Rijden onder invloed van alcohol
Grootebroek, donderdag 21 november 2002.
Donderdagavond werd een 56-jarige bestuurder van een snorfiets uit Bovenkarspel aangehouden op de Stede Broecweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De man blies 530 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane waarde van 220 ug/l.
Enkele uren later werd een 58-jarge bestuurder van een personenauto uit Wervershoof aangehouden op de Raadhuislaan. Ook hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 320 ug/l. Ook dat is ruim boven de toegestane waarde.

Hoorn, vrijdag 22 november 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 61-jarige man uit Zwaag aangehouden op de Keern. Hij reed daar als bestuurder van zijn auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 280 ug/l.

Wervershoof, vrijdag 22 november 2002.
In dezelfde nacht werd 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Wormerveer aangehouden op de Nieuwe Dijk. Ook hij bleek teveel alcohol te hebben genuttige en blies 315 ug/l.

Diefstal motoren
Enkhuizen, donderdag 21 november 2002.
Donderdagavond werd een inbraak ontdekt in een motorbedrijf aan het Witte Erf. Men was in het pand gekomen door met grof geweld twee ramen te vernielen. Vanuit het bedrijf werden twee mini crossmotoren weggenomen. Dit zijn motoren van het merk Yamaha, type PW. Beide voertuigen zijn blauw van kleur en voerden geen kenteken. Het is niet bekend of er nog andere goederen uit het bedrijf zijn ontvreemd.