Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.00 u) Vrijdag 22 november 2002

Sittard;
Pepperspray!
Een politiepatrouille constateerde donderdagnamiddag in Sittard dat er een personenauto in het parkeerverbod met twee wielen op het trottoir geparkeerd stond.
Nadat hiervoor een bekeuring was uitgeschreven kwam de eigenaar van de auto naar het voertuig. Hierop verscheen er een man uit de woning waarvoor de auto geparkeerd stond. Deze schreeuwde, schold en bedreigde
de politieagenten die hem hierop aanhielden inzake belediging. De man, een 34 jarige inwoner van Sittard, verzette zich zo hevig dat de handboeien hem niet aangelegd konden worden. Daardoor werd het gebruik van pepperspray noodzakelijk en werd de man in het gezicht gespoten, daar dit in eerste instantie niet het gewenste resultaat had moest er nogmaals gebruik worden gemaakt van de pepperspray. Hierop werd de man geboeid en overgebracht naar het politiebureau alwaar proces verbaal werd opgemaakt.

Sittard;
Autokraker op heterdaad betrapt.
Donderdagmiddag werd op de parkeerplaats bij het Stadswegske te Sittard een autokraker op heterdaad betrapt door enkele medewerkers van een aldaar gelegen bedrijf. Deze zagen een man in een aldaar geparkeerde personenauto inbreken en pogen de auto te stelen. Toen de medewerkers verhaal gingen halen gooide de man een schroevendraaier weg. Hierop hielden zij de man aan en droegen hem over aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Het bleek te gaan om een 40 jarige inwoner van Geleen, die bij nadere controle in het bezit bleek van meerdere inbrekersattributen. De man werd geboeid en afgevoerd naar het politiebureau. Van de personenauto werden portierslot en contactslot vernield.

Elsloo;
Onder invloed.
Tijdens controle van een personenauto aan de Sanderboutlaan, vrijdagnacht, bleek dat de bestuurder, een 41 jarige inwoner uit Elsloo, zeer royaal in het glaasje had gekeken. De man blies bij de ademanalyse aan het politiebureau ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Hij bleek een alcoholpromillage van 2,5 te hebben! Er werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs was reeds eerder door de politie ingevorderd vanwege het eerdere rijden onder invloed. .

Susteren;
Onder invloed.
Donderdagnamiddag zag een politiepatrouille een personenauto over de Bosweg te Susteren rijden. De bestuurder gaf geen voorrang aan het tegemoetkomend verkeer en droeg geen veiligheidsgordel. Bij controle rook de politieman een sterke alcohollucht. De bestuurder, een 47 jarige man uit Echt, bleek na ademanalyse aan het politiebureau een alcoholpromillage van 1,6 te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces verbaal opgemaakt.