Gemeente Deventer

COMMISSIE GEEFT POSITIEF ADVIES MER BEDRIJVENTERREIN LINDERVELD

De milieu-effectrapportage over het Linderveld is positief beoordeeld door de Commissie m.e.r.

De Commissie voor de m.e.r. is een onafhankelijke commissie, gevestigd in Utrecht, die alle MER-procedures beoordeelt die in Nederland spelen. De commissie vindt dat de essentiële informatie in de MER voor het bedrijventerrein Linderveld aanwezig is en geeft daarom een positief toetsingsadvies.

In een tussentijds overleg heeft de Commissie een aantal vragen aan de gemeente gesteld. De gemeente heeft daarop een aanvullende notitie opgesteld, die tegelijk met het voorontwerp-bestemmingsplan openbaar is gemaakt. De Commissie heeft het MER in samenhang met de aanvullende notitie beoordeeld.

Samenhang met N348

De Commissie gaat in het advies ook in op een aantal specifieke zaken. Zo wordt opgemerkt dat de voorkeur voor de locatie Linderveld voor de aanleg van een bedrijventerrein samenhangt met het uitgangspunt dat de N348 is aangelegd voordat het bedrijventerrein wordt gerealiseerd. Verder gaat de Commissie in op punten als het compenseren van natuur, de waterbergingsfunctie van het Linderveld en het invloedsgebied van het geluid van de aan te leggen N348.

De gemeenteraad heeft het MER ook beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat het rapport voldoende informatie biedt om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming ten behoeve van het bedrijventerrein.