Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 22-11-2002 Persbericht district Maasland

VERDACHTE VAN DIEFSTAL OF HELING, Oss

Donderdagmiddag is in de Walstraat in zijn woonplaats Oss een 18-jarige jarige man aangehouden. Hij was in het bezit van een fiets waarvan de rechtmatige eigenaar in juli van dit jaar aangifte had gedaan van diefstal. De man is gehoord en ontkende de fiets te hebben gestolen. Hij zou deze relatief goedkoop te hebben gekocht in Vleuten. De fiets is in beslag genomen.

AUTODIEFSTALLEN, Oss

Vanaf de Lievekamplaan in Oss is donderdag een witte bestelauto met dubbele cabine, merk Hyundai H100, voorzien van het kenteken VX-FZ-58 gestolen. Donderdagavond is vanaf een bedrijfsterrein aan de Obrechtstraat in Oss een rode personenauto van het merk Ford Escort, voorzien van het kenteken RX-91-XT gestolen.

VERDACHTE VAN AUTODIEFSTAL, Oss

Donderdagavond is vanaf de Wendakker in Oss een bedrijfsauto weggenomen. Terwijl de aangever op het politiebureau aangifte deed zag een werknemer de auto staan tussen de Kuiperij en de Driek van Erpstraat in Oss. In de auto zat een persoon met een baseball petje op. De werknemer meldde dit op het politiebureau waarop agenten het gestolen voertuig inderdaad aantroffen. De inzittende was weg maar is in de omgeving aangetroffen. Hij kon na een te voet ondernomen vluchtpoging worden aangehouden. De verdachte, een 21-jarige man uit Amsterdam is ingesloten.

MAN RIJDT IN OP VROUW, Heesch

Een nog onbekende bestuurder van een personenauto is donderdagavond met zijn auto ingereden op een 37-jarige vrouw uit Heesch die haar honden uitgelaten had en op weg was naar huis. Er vond geen aanrijding plaats omdat de vrouw volgens haar zeggen op tijd kon uitwijken. Het voorval vond plaats in de omgeving van de Broekhoek/Krabbenhoek. De vrouw wist na het incident de bestuurder, die zijn auto aan aantal meters tot stilstand bracht, nog aan te spreken. Volgens de vrouw zou de bestuurder toen tegen haar gezegd hebben dat zij haar honden maar ergens anders uit moest laten. De politie wil graag in contact komen met een ongeveer 65-jaar oude man die op dat zelfde tijdstip een hond aan het uitlaten was en die naar alle waarschijnlijk getuige is geweest van het voorval.

RADARSNELHEIDSCONTROLE, Vinkel

Op de weg Kaathoven in Vinkel is vrijdagmirgen tussen 07.00 uur en 08.15 uur een radarsnelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een snelheidszone van 60 kilometer per uur. Van de 365 gepasseerde voertuigen zijn er 63 gefotografeerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 133 kilometer per uur.