Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-11-2002 Persbericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLES, Den Bosch

Donderdagmiddag tussen half drie en half vier is er op de Dr. Poelsstraat in `s-Hertogenbosch een verkeerscontrole gehouden. Tegen 16 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij de autogordel niet om hadden. Drie bromfietsers droegen geen helm en een had geen bromfietscertificaat. Een 16-jarige Bosschenaren vond het nodig zijn middelvinger tegen een politieman op te steken. Tegen deze knaap is proces-verbaal opgemaakt terzake belediging. Op de Van Grobbendoncklaan zijn 12 bekeuringen uitgedeeld voor het overschrijven van de maximum snelheid en 4 voor het rijden zonder helm

TASJESROOF, Den Bosch

Een 34-jarige vrouw is donderdagavond in de Stationstunnel in haar woonplaats `s-Hertogenbosch door vier jongeren van haar handtas beroofd. De vrouw fietste door de tunnel en werd door het viertal topt stoppen gedwongen. De tas werd van haar schouder getrokken waarna het viertal er rennend vandoor ging.

BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED, Drunen

Op de Parklaan in Drunen is in de nacht van donderdag op vrijdag een 40-jarige automobilist uit Heemstede betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man moest zijn auto twee uur lang laten staan (rijverbod) en kreeg een geldboete van 190 euro.

RIJBEWIJS INGEVORDERD, Den Bosch

In de nacht van donderdag op vrijdag zagen politie in de Kruisstraat in `s-Hertogenbosch een personenauto rijden. Zij zagen dat de bestuurder erg lang in zijn achteruitkijkspiegel zat te kijken en daardoor zonder het merken naar links uitweek. Met een forse klap kwam de auto tegen een aan de linkerzijde geparkeerd staande personenauto tot stilstand. De auto liep daarbij zware schade op. De bestuurder, een 33-jarige man uit `s-Hertogenbosch, bleek zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

7-JARIGE GEWOND BIJ AANRIJDING, `s-Hertogenbosch

Vrijdagmiddag omstreeks half een is een 7-jarige jongen uit `s-Hertogenbosch met vermoedelijk een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen is op de Smaragd in aanraking gekomen met een personenauto die werd bestuurd door een 58-jarige Bosschenaar. Vermoedelijk is de jongen uitgestapt uit een personenbusje en zonder uit te kijken de straat over gestoken waarbij hij tegen de personenauto liep.