Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-11-2002 Mediaberichten 22 november (15.15 uur)

Verdachte komt zelf naar bureau

VENLO Een 30-jarige vrouw uit Wessem heeft zich donderdagavond bij de politie gemeld met de mededeling dat zij eerder die avond een bedrag van 50,00 had weggenomen uit een woning aan de Dokter Blumenkampstraat. Zij werd voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Gewapende overval op winkel

WEERT Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmorgen rond kwart over elf een computerspellenzaak aan de Beekstraat overvallen. Het tweetal kwam de winkel binnen, vroeg wat aan de 20-jarige winkelbediende en bespoot de man volgens met een prikkelende stof. Hierop werd de man geschopt en geslagen en gedwongen op de grond te gaan liggen. Daarna zagen de mannen kans verschillende plastic tassen met computerspellen mee te nemen en een onbekend geldbedrag. De daders zijn met de buit weggelopen. In welke richting is niet bekend. Het gaat om twee blanke mannen, van zon 20 jaar oud. De een is ongeveer 1.90 lang, heeft stekeltjes haar en droeg een zwarte jas. De andere man heeft licht bruin haar. De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen. De waarde van de buit is pas na inventarisatie bekend maar bedraagt waarschijnlijk enkele duizenden euros.

Inbreker aangehouden

BLERICK Dankzij een oplettende beveiligingsmedewerker heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige man uit Tilburg in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht ingebroken te hebben in enkele containers op de Celsiusweg. De bewaker zag de man van het bedrijfsterrein wegrennen, gaf dat door aan de politie die zijn identiteit al snel achterhaalde. Hij is later die nacht door de Tilburgse politie van zijn bed gelicht en naar Blerick gebracht. Verder onderzoek leerde dat er verschillende containers zijn opgebroken waaruit enkele tientallen printers zijn weggehaald. Die zijn nog niet teruggevonden. De waarde daarvan is geschat op duidenden euros. De politie is verder gegaan met het onderzoek.