Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

PERSBERICHT

Van: Sector SB / Communicatie
Contactpersoon: Julia de Jong
Doorkiesnummer: 4903
Datum: 22 november 2002
Onderwerp: Opening speelvoorziening schoolplein OBS de Zonnewijzer

NIEUWE SPEELTOESTELLEN OP SCHOOLPLEIN OBS DE ZONNEWIJZER

Op donderdag 28 november wordt de nieuwe speelvoorziening op het schoolplein van OBS de Zonnewijzer officieel in gebruik genomen. Deze voorziening is het tweede schoolplein dat binnen het Haarlemse Speelruimteplan gerealiseerd is. De gemeente wil naast 200 openbare speelvoorzieningen, op ongeveer 30 schoolpleinen speelvoorzieningen aanleggen met een buurtfunctie. Dit in samenwerking met de scholen en wijkraden. Wethouder Martini opent donderdagmiddag het nieuwe schoolplein samen met een leerling van de basisschool de Zonnewijzer.

Naast de opening van het schoolplein en de ingebruikname van de speelvoorziening, sluit OBS de Zonnewijzer de activiteiten ter gelegenheid van hun 75ste verjaardag af.

Opening schoolplein
Op het schoolplein wordt om 14.30 uur door Zhu Zhu Benschop, leerling van de basisschool de Zonnewijzer, samen met wethouder Berny Martini een nieuw naambord onthuld. De herinrichting van het schoolplein aan de Planetenlaan is een gezamenlijk project van OBS de Zonnewijzer, wijkraad Sinnevelt en de afdeling Onderwijs en Natuur & Landschap van de gemeente Haarlem.

Activiteiten
Om 14.45 uur nemen vier groepen leerlingen uit de hoogste groepen van de Zonnewijzer het op tegen een aantal spelers van HFC Haarlem. Dit onder toejuichingen van veertig cheerleaders uit de groepen 3 tot en met 8. De mascottes voor de voetballers komen uit de kleutergroepen. Oud-leerlingen die in 1999-2000 aan de sponsorloop hebben meegedaan en bewoners uit de wijk zijn van harte welkom.

Financiële bijdragen
De herinrichting van het schoolplein is mogelijk gemaakt door bijdragen van de leerlingen van de Zonnewijzer (sponsorloop), Gemeente Haarlem (Speelruimteplan Haarlem en bijdrage afdeling Onderwijs), Wijkraad Sinnevelt (budget-B), OBS de Zonnewijzer (onderhoudsgeld), de fondsen Madurosteunfonds, Samen Buitenspelen, Wiggers van Kerchem en de stichtingen J.C. Ruigrok en Zonnige Jeugd.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joris Jan de Vries (Gemeente Haarlem), telefoon 023-5114540 of Cocky Booms (OBS de Zonnewijzer), telefoon 023-5255519.