Gemeente Geldermalsen


* Nieuwe gemeentegids

* Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984 (Krooiweg te Deil)
* Herinrichting Blankertseweg Meteren

* Herinrichting Laageinde (zuidelijk deel) Geldermalsen
* De Tweede Kamer der Staten-Generaal

* Vrijstelling bestemmingsplan Meteren 2000
* Masterplan Stationsomgeving

* Vrijstelling bestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Het Rot, herziening 1996 en Het Rot 1991 (Klepel 12, locatie 5)

* Boomfeestdag in Beesd

* Tijdelijke wegafsluiting door aanleg persriolering in Beesd
* Commissie Grondgebied

* Verkeersmaatregel in verband met de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 23 november 2002 te Geldermalsen

* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening
Nieuwe gemeentegids

Onlangs is in onze gemeente huis-aan-huis de gemeentegids 2002-2003 verspreid. Het kan zijn dat u om wat voor reden dan ook geen exemplaar hebt ontvangen.

In dat geval kunt u contact opnemen met het bureau Communicatie, tel. 0345-586609. U krijgt de nieuwe gids dan alsnog zo snel mogelijk toegezonden.
Vrijstelling bestemmingsplan Buitengebied 1984 (Krooiweg 4 te Deil) voornemen om op verzoek van D.S. van Everdingen, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 1984 om het vergroten van een woning op het perceel Krooiweg 4 te Deil, mogelijk te maken.

* Datum publicatie : 21 november 2002.
Herinrichting Blankertseweg Meteren

Het gemeentebestuur wil met de bewoners van de Blankertseweg en ander belangstellenden van gedachten wisselen over de voorgenomen herinrichting van deze weg. Hiervoor wordt een bijeenkomst georganiseerd op maandagavond 2 december a.s., om 19.00 uur, in het gemeentehuis te Geldermalsen.

De bewoners hebben inmiddels via een bewonersbrief een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Nadere informatie: afdeling Gemeentewerken, tel. 0345-586752 (dhr. A. Hamelink) of 586748 (dhr. G. Snel).

Herinrichting Laageinde (zuidelijk deel) Geldermalsen

Het gemeentebestuur wil met de bewoners van het zuidelijke deel van het Laageinde te Geldermalsen (grenzend aan de nieuwe wijk Kalenberg) en ander belangstellenden van gedachten wisselen over de voorgenomen herinrichting van deze weg. Hiervoor wordt een bijeenkomst georganiseerd op maandagavond 2 december a.s., om 20.30 uur, in het gemeentehuis te Geldermalsen.

De bewoners hebben inmiddels via een bewonersbrief een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Nadere informatie: afdeling Gemeentewerken, tel. 0345-586752 (dhr. A. Hamelink) of 586748 (dhr. G. Snel).

DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

STEMMEN PER BRIEF

De burgemeester van Geldermalsen brengt het volgende ter openbare kennis:

Het stemmen per brief zal mogelijk zijn voor de volgende categorieën kiezers:

* Nederlanders, die wonen in het buitenland;
* Nederlanders, die wonen in de Nederlandse Antillen of Aruba, als zij ten minste tien jaar in Nederland hebben gewoond;
* Nederlanders, die op de dag van de stemming (22 januari 2003) in het buitenland werken;

* Een Nederlands gezinslid van c.

Bovendien moeten zij op de dag van de stemming (22 januari 2003) 18 jaar of ouder zijn.

Er zijn formulieren beschikbaar, waarmee in het buitenland wonende of werkzame Nederlanders kunnen verzoeken om aan de stemming deel te nemen.

Voor de kiezers genoemd onder a en b dienen de formulieren op uiterlijk 10 december 2002 te zijn ontvangen door de burgemeester en wethouders van 's-Gravenhage.

Uiterlijk 25 december 2002 moeten de formulieren van de kiezers genoemd onder c en d ontvangen zijn door de burgemeester van Geldermalsen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de werkeenheid Burgerzaken, Kuipershof 2 te Geldermalsen (telefoon 0345-586611)
* Plaats: Geldermalsen De burgemeester voornoemd
* Datum: donderdag 21 november 2002 mr S.W. van Schaijck
Vrijstelling bestemmingsplan Meteren 2000

* Bekendmaking : artikel 15 van het geldende bestemmingsplan Meteren Meteren 2000 aan:

* W. Hol, Dorpsstraat 36 te Meteren, voor het vergroten van een woning (bebouwingshoogte artikel 4.4.2. en bebouwde oppervlakte artikel 4.4.4);

* Datum publicatie : 21 november 2002.
Masterplan Stationsomgeving
Vijf jaar geleden
Het is inmiddels ruim vijf jaar geleden dat het gemeentebestuur naar buiten trad met het zogenaamde 'Masterplan Stationsomgeving', een gewaagde en tegelijkertijd uitdagende visie ten aanzien van een mogelijke toekomstige ontwikkeling van de stationsomgeving in Geldermalsen.
Belangrijkste uitgangspunt van het plan is, dat een herontwikkeling van dit gebied moet passen bij de schaal van Geldermalsen. Afgeleid daarvan zijn andere uitgangspunten geformuleerd zoals onder andere:
* verbetering van de toegankelijkheid van het station;
* het realiseren van een aantrekkelijk stationsplein met tegelijkertijd verplaatsing van het P+R-parkeerterrein naar de westzijde;

* mogelijkheden voor woningbouw en vestiging van kantoren;
* verbetering van de sociale veiligheid in de stationsomgeving
* betere aansluiting van dit gebied bij het centrum van de kern Geldermalsen.

De schetsen van de Zweedse architect Ralph Erskine trokken veel belangstelling en zorgden voor tal van vragen tijdens een druk bezochte informatieavond op 6 oktober 1997.

De informatieavond was vooral bedoeld om de reacties van de bevolking op het idee van Erskine te peilen. Gevoegd bij het al aanwezige eigen enthousiasme boden die reacties voor het toenmalige gemeentebestuur voldoende motivatie om voorzichtig verder te gaan.

Zoals gezegd, veel vragen en opmerkingen: over de al bestaande verkeersproblematiek in de nabije woonomgeving, het bouwen in de uiterwaard, de toegankelijkheid van het station, de aantasting van het landschap en niet in de laatste plaats de financiële consequenties. Meestal moest het gemeentebestuur het antwoord schuldig blijven, er lagen immers niet meer dan een paar fraai uitgevoerde schetsen waarvan de praktische uitvoerbaarheid nog maar moest blijken.

Periode van onderzoek

Sindsdien is het stil geweest, hetgeen niet wil zeggen dat er niets is gebeurd. Het gemeentebestuur heeft zich direct bij aanvang gerealiseerd, dat een dergelijk omvangrijk project nooit door de gemeente Geldermalsen zelfstandig zou kunnen worden opgepakt. De markt moest worden verkend op zoek naar grote projectontwikkelaars die bereid waren tot forse investeringen en die samen met de gemeente de kar verder wilden gaan trekken. Tegelijkertijd was er overleg nodig, veel overleg¼.met bijvoorbeeld het Rijk, de provincie Gelderland, het Waterschap en niet te vergeten verschillende organisaties die we hier gemakshalve maar scharen onder de noemer van de Nederlandse Spoorwegen. Het antwoord van de ene partij zorgde met regelmaat weer voor een vraag voor de andere. Het zal geen verbazing wekken dat met name de financiële haalbaarheid een belangrijk punt van discussie was. Het gemeentebestuur is slechts bereid tot een - afgezet tegen de totale kosten - bescheiden eigen bijdrage. Dat betekent, dat andere partijen het leeuwendeel voor hun rekening zullen moeten nemen. Tijdens zo'n discussie gaan allerlei deskundigen ook kijken naar de verschillende onderdelen van het plan: 'kan daar niet wat af, als we die twee dingen nu eens combineren en kan dat niet wat eenvoudiger?' Stap voor stap is op deze wijze de haalbaarheid van het Masterplan Stationsomgeving onderzocht. Sinds kort is het duidelijk: het moet mogelijk zijn.

Twee grote projectontwikkelaars zijn bereid om hier samen met de gemeente de schouders onder te zetten, te weten Ballast Nedam Ontwikkeling (BNO) en Dura Bouw Houten (DBH). Het college van burgemeester en wethouders overlegt tijdens de raadsvergadering van 26 november a.s. met de gemeenteraad over het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met beide ondernemingen.

Uitwerking

Het gemeentebestuur is zich er zeer wel van bewust, dat bij de totstandkoming van een dergelijk project de inbreng van omwonenden, belanghebbenden en belangengroeperingen erg belangrijk is. In het nader uit te werken proces wordt voor die inbreng ook alle ruimte ingebouwd. Zodra alle partijen de samenwerkingsovereenkomst hebben ondertekend zullen zij zich nader gaan beraden over de verder te volgen procedure met daaraan verbonden een duidelijk en realistisch tijdpad. Het is de bedoeling u daarover zo snel mogelijk nader te informeren. Vooralsnog (en dus nog onder voorbehoud) wordt gedacht aan het volgende.

In opdracht van de in het leven te roepen Projectorganisatie gaat een stedebouwkundig adviesbureau aan de slag met het uitwerken van wat men noemt een stedebouwkundige visie. In die visie zal in beeld en geschrift tot uitdrukking moeten komen hoe het plangebied er in de toekomst uit zal gaan zien. Zodra gereed, gaat de stedebouwkundige visie breed 'de inspraak in'. We hebben het dan over de informele inspraak. De resultaten van die inspraakronde worden vervolgens betrokken bij de volgende wettelijk voorgeschreven formele fase met de samenstelling van een voorontwerp-bestemmingsplan, een ontwerp-bestemmingsplan en de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan. Tijdens die formele fase zijn er weer tal van mogelijkheden van inspraak en ook bezwaar en beroep. Op basis van de gemeentelijke inspraakverordening wordt het hele inspraakproces van a. tot z. in een inspraakprocedurebesluit vastgelegd. Dit besluit geldt als de leidraad waaraan alle partijen zich moeten houden. De uitwerking moet dus nog volgen, maar het streven is om in ieder geval eind 2004 het voorontwerp-bestemmingsplan te presenteren.

Zoals nu voorzien, zal te zijner tijd het gehele project uitgesmeerd over meerdere jaren in deeltrajecten worden uitgevoerd.

Stappenplan samengevat

* 26 november 2002: bespreking in gemeenteraad over het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst met Ballast Nedam en Dura Bouw Houten;

* 2003: realisering stedebouwkundige visie inclusief een inspraaktraject daarover;

* 2004: presentatie voorontwerp-bestemmingsplan met start formele inspraakprocedure.

Nadere informatie:

Algemeen:

* Vakbalie Bouwen en Wonen, tel. (0345) - 586686
* Werkeenheid Communicatie, tel. (0345) - 586607
Inhoudelijk:

* Ambtelijk projectleider mw. W.M.G. Bergveld, bereikbaar via het secretariaat van de sector Grondgebied, tel. (0345) - 586737

Bewonersbrief

* Algemene informatie over de verdere ontwikkeling van het Masterplan Stationsomgeving zult u van tijd tot tijd aantreffen in deze informatierubriek in het Nieuwsblad Geldermalsen. Nadrukkelijker dan de overige kernen zijn met name Geldermalsen en Tricht bij dit project betrokken. De inwoners van deze twee kernen zullen door middel van speciale bewonersbrieven op de hoogte worden gehouden. De eerste bewonersbrief wordt hier deze week verspreid.

Vrijstelling bestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan Het Rot, herziening 1996 en Het Rot 1991 (Klepel 12, locatie 5)
* Bekendmaking : vrijstelling van het geldende bestemmingsplan Correctieve herziening bestemmingsplan herziening Het Rot 1996 en Het Rot 1991.

* Ter inzage : aanvraag bouwvergunning met bijbehorende stukken.
* Inzagetermijn : 14 dagen, met ingang van de dag volgend op de datum van deze publicatie.

* Toelichting : het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om op verzoek van G. Hol, vrijstelling (maximale lengte woning en maximale goothoogte aangebouwd bijgebouw) verlenen van het geldende bestemmingsplan om het oprichten van een woning met garage/berging op het perceel Klepel 12 (locatie 5) te Geldermalsen, mogelijk te maken.

* Zienswijzen : door een ieder, gedurende de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen, tel. 0345-586686.
* Datum publicatie : 21 november 2002.

Boomfeestdag in Beesd
Woensdag 27 november wordt in Beesd de boomfeestdag gehouden. Door kinderen uit de groepen 8 van de St. Anthoniusschool en de Lingelaar in Beesd worden 41 hoogstamfruitbomen geplant. Gekozen is voor fruitbomen van diverse sterke soorten die niet gevoelig zijn voor ziektes. Burgemeester Mr S.W. van Schaijck zal rond 10 uur 's ochtends het startsein geven.

Normaal gesproken wordt de boomfeestdag in het voorjaar gehouden. Het parkje aan de Achterstraat in Beesd was toen nog niet gereed. Inmiddels is het parkje klaar en kunnen de bomen worden geplant. De afdeling gemeentewerken van de gemeente Geldermalsen zorgt voor de voorbereidende werkzaamheden. Om de bomen tegen de schapen te beschermen worden boombeschermers geplaatst van Engels hekwerk. Met medewerking van Volvo-cars wordt bij de ingang een informatiebord geplaatst over de geplante fruitboomsoorten.

Programma boomfeestdag 27 november 2002

Lokatie: Parkje aan de Achterstraat te Beesd

* 09.55 uur: verzamelen groepen 8 bij het parkje aan de Achterstraat
* 10.00 uur: toespraak burgemeester Mr S.W. van Schaijck
* 10.05 uur: planten 41 hoogstam fruitbomen
* 11.00 uur: planten gereed en uitreiken bedankje aan de school en attentie voor de kinderen

Kapvergunningen
Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
1. A.A. Mense, Lingedijk 132 te Acquoy, voor het kappen van 1 populier (21 november 2002);

2. R. de Kok, Goudrenet 9 te Geldermalsen, voor het kappen van 1 berk (21 november 2002);


* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de verzenddatum van de beschikking (zie hierboven) aan de aanvrager.
* Bezwaar: schriftelijk, uitsluitend door rechtstreeks belanghebbenden gedurende de inzagetermijn.
* Toelichting: het bezwaarschrift moet gericht worden aan het college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM ARNHEM, telefoon 026 - 3592000.

* Datum publicatie: 21 november 2002


1. Martens Onroerend Goed BV, Herman Kuykstraat 72 te Geldermalsen, oprichten restaurant met woning (11 november 2002);
2. A. Kerkhoff en J. de Hooge, Prins Willem Alexanderstraat 36 te Deil, vergroten woning (11 november 2002);

3. H.M. Diemel-Goes, van Utenhoveweg 41 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (28 oktober 2002);

4. W.H. Waasdorp, van Utenhoveweg 39 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (28 oktober 2002);

5. J. Pul, van Utenhoveweg 37 te Geldermalsen, oprichten dakkapel 928 oktober 2002);

6. J.H. de Greef, Kerkstraat 25 te Tricht, oprichten overkapping (15
7. C.M.I. Scholts, Middenstraat 3 te Rumpt, vergroten woning (18
8. D. van Tussenbroek, Middenstraat 16 te Rumpt, vergroten woning (18
9. M.J.J. de Keijzer, Provincialeweg West 11 te Rumpt, vernieuwen woning (18 november 2002);

10. D.R.J. van Soelen, Deilsedijk 34 te Deil, vergroten garage(18
11. J. van Empel, Laan van Crayestein 47 te Tricht, vernieuwen woning (18 november 2002);

* Datum publicatie: 21 november 2002.

1. F.J.A. van Verschuer, Sint Janssteeg 4-6 te Beesd, voor het gedeeltelijk slopen van een veeschuur (21 november 2002);
2. M.J.J. de Keijzer, Provincialeweg West 11 te Rumpt, voor het slopen van een woning (21 november 2002);

3. W.A. Stellmacher, W.J. van der Hooftstraat 54 te Meteren, oprichten tuinhuisje (21 november 2002);

4. M.H. Grieser, Lage Huis 46 te Beesd, vergroten woning (21 november
5. B. Roelofsen, Mr. W.M. Kolffstraat 35 te Deil, oprichten dakkapel en garage/berging (21 november 2002);

6. J. van Calcar, Bosmanskamp 25 te Geldermalsen, veranderen bedrijfsruimte in kantoorruimte (21 november 2002);
7. J.W.H. de Lang, Willem de Zwijgerweg 56 te Geldermalsen, vergroten woning (21 november 2002);

8. Z.C.A. Wouters, J.H. Derksenstraat 83 te Mmeteren, vergroten woning 921 november 2002 (21 november 2002);
* Datum publicatie: 21 november 2002.
Tijdelijke wegafsluiting door aanleg persriolering in Beesd I.v.m. de aanleg van persriolering wordt de Kraalweg in Beesd vanaf 21 november tijdelijk afgesloten. Het verkeer wordt via borden omgeleid. De werkzaamheden duren naar verwachting enkele weken en worden uitgevoerd door de firma Hak uit Tricht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arno Vos van de firma Hak, telefoon (06) 51571363 of met Wim van de Werken van de gemeente Geldermalsen, telefoon (06) 20612802.

Commissie Grondgebied

A: onderwerpen (te agenderen voor raadsbehandeling)

B: onderwerpen (strategisch / beleidsvormend)

C: onderwerpen (ter kennisname / informerend)

Datum: donderdag 28 november 2002

Aanvang: 20.00 uur

Plaats: gemeentehuis Geldermalsen

Agenda:

* Opening / vaststellen van de agenda

* Verslag van de vorige vergadering d.d. 4 november 2002
* A.1. Vaststellen van het milieujaarverslag 2001 en het milieuprogramma 2003-2006 alsmede de bij het milieuprogramma behorende aandachtspuntennotitie.

* B.1. Voorbereiding van de evaluatie van het functioneren van commissies in het duale stelsel in de commissie ABJZ van 4 december 2002

* C.1. Notitie m.b.t. stand van zaken rijkssubsidie 30 km/ u duurzaam veilig 1e fase.

* C.2. Rondvraag
Verkeersmaatregel in verband met de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 23 november 2002 te Geldermalsen

In verband met de intocht van Sint Nicolaas op zaterdag 23 november 2002 worden van 13.00 -17.00 uur de volgende straten afgesloten: Markt, Korte Kerkstraat, Kerkstraat.

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening

De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:
* Pippel Engineering & Contracting voor het houden van een sneeuw-demonstratie op zaterdag 30 november 2002 van 12.00 - 16.00 uur op het Dorpsplein te Beesd.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.
Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan:

* De heer J. Eckelboom voor het innemen van een standplaats op het Marktplein te Gelder-malsen voor de verkoop van oliebollen van zaterdag 23 november t/m dinsdag 31 december 2002;
* De heer K.N.C. Eckelboom voor het innemen van een standplaats op het Dorpsplein te Beesd voor de verkoop van oliebollen van maandag 2 t/m dinsdag 31 december 2002;

* Mevrouw M. de Jongh-Bel voor het houden van een Sint Nicolaas bazaar op zaterdag 23 november 2002 van 14.30 - 17.00 uur en van 19.00 uur - 22.00 uur en een kerstbazaar op vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2002 van 19.00 - 22.00 uur. Beide bazaars worden gehouden in het Verenigingsgebouw De Schakel te Acquoy;
* Stichting Adullam voor de verkoop van krentenbroden van donderdag 5 t/m vrijdag 20 december 2002 in Geldermalsen (rondom Coreanna/Anna Paulownastraat), Meteren (Kalenberg), Deil (rondom W.A. Alexanderstraat);

* Oranjevereniging Buurmalsen voor de verkoop van mandarijnen op zaterdag 14 december 2002 van 10.00 - 15.00 uur in Buurmalsen.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.
Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.