Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

22-11-2002
Fietsenstalling station Buitenpost gereed

Railinfrabeheer heeft deze week de nieuwe fietsenstalling bij station Buitenpost opgeleverd. Reizigers kunnen in de nieuwe stalling hun fiets gemakkelijk, droog en veilig stallen. Station Buitenpost heeft nu 456 fietsklemmen en 36 fietskluizen.

De nieuwe kluizen zijn ruimer en ook in de onbewaakte stalling is meer ruimte tussen de klemmen onderling. Hierdoor kunnen ook fietsen met bijvoorbeeld fietstassen of een breed stuur goed gestald worden. De nieuwe fietsrekken hebben betere aanbindmogelijkheden voor kabel- of beugelsloten. Over de fietsklemmen staat een overkapping van gehard glas. De stalling is 's avonds goed verlicht.

De ombouw van de stalling op station Buitenpost is onderdeel van het project 'Ruimte voor de fiets'. Dit is een project waarbij Railinfrabeheer tussen 2000 en 2007 de fietsenstallingen op vrijwel alle 380 stations vernieuwt. Overal wordt hetzelfde type rekken geplaatst. Inmiddels zijn zo'n 145 stallingen in Nederland omgebouwd. Railinfra verwacht met de nieuwe stalling het gebruik van de fiets in het voor- en natransport te stimuleren. Nu al komt zo'n 30 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station.