Gemeente Den Haag

2002-11-20: B&W stemt in met plan voor Boezemland


---

Op 19 november 2002 heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met het stedenbouwkundig plan Boezemland. Boezemland is de laatste buurt van de Haagse wijk Wateringse Veld. Het plan Boezemland is opgesteld onder verantwoordelijkheid van de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld (OCWV).

Wateringse Veld: 7466 woningen in 2007
Het stedenbouwkundig plan legt de ruimtelijke en programmatische kaders vast voor de bouw van ca. 810 woningen, een school met kinderdagverblijf, diverse zorgvoorzieningen, in de vorm van een zogenaamde woonzorgzone en de inrichting van het openbaar gebied. Het totaal aantal in Wateringse Veld te realiseren woningen komt daarmee op 7466 woningen, waarvan dertig % sociale huur. De woningen en voorzieningen in Boezemland worden in drie fasen gebouwd waarvan de start is voorzien in respectievelijk 2004, 2005 en 2006.

Wonen op bastions of aan de Strijpkade
Boezemland ligt in de noordelijke helft van Wateringse Veld tussen de Tomatenlaan, de Noordweg, de Strijpkade en het nog te realiseren Vlietpark. De woningen kennen een grote variatie in type en prijsklasse.
Het plan is opgedeeld in de Bastions Zuid, Midden en Noord, het plan Noordhof II en de Strijpzone en een deel ecologische zone die door de gehele wijk Wateringse Veld loopt. Op de drie bastions worden ca. 690 woningen met diverse zorg- en onderwijsvoorzieningen gerealiseerd in een compacte structuur. De bastions liggen ten oosten van de Tomatenlaan temidden van water. Elk bastion wordt gekenmerkt door een eigen vorm, opbouw en architectuur. Het project Noordhof II en de Strijpzone liggen aan de oost- en de noordrand van Boezemland. Hier worden vrijstaande en (half) geschakelde woningen gerealiseerd.

Flexibiliteit

Het stedenbouwkundig plan Boezemland is opgedeeld in twee afzonderlijke plandelen: plandeel I en plandeel II. Er wordt gestart met Plandeel I. Plandeel II omvat Bastion Midden en Bastion Noord inclusief het omliggende water, plandeel I omvat de rest van het plangebied. De opdeling in plandelen maakt het mogelijk om, door eventuele aanpassing van plandeel II, flexibel in te spelen op de snelheid waarmee de woningmarkt zich momenteel ontwikkelt.

last update: 21-11-2002 9:48:50 ;pag.: 16923; auteur: 616;cat.: