Gemeente Velsen

Velsen, 21 november 2002

Uitstel participatieavond reconstructie Wijk aan Zeeërweg

Vorige week heeft de gemeente Velsen de bewoners en omwonenden van de Wijk aan Zeeërweg uitgenodigd voor een participatieavond over de reconstructie van de Wijk aan Zeeërweg in het W.F. Vissershuis. Deze avond kan helaas niet doorgaan.

Tijdens de presentatie van het reconstructieplan van de Wijk aan Zeeërweg in het Wijkplatform IJmuiden-Noord is geconstateerd dat de uitgewerkte plannen afwijken van het huidige Lokale Verkeers- en Vervoersplan (LVVP). Dit is het vastgestelde beleid van gemeente Velsen op het gebied van verkeerszaken.

Inmiddels is gestart met het opstellen van een nieuw LVVP, dat meer is toegespitst op de huidige situatie en de nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid. Hierin zal de Wijk aan Zeeërweg naar alle waarschijnlijkheid worden aangemerkt als 30 km/h weg In het huidige LVVP is de Wijk aan Zeeërweg echter opgenomen als een 50 km/h weg.
In het reconstructieplan is ervan uitgegaan dat de Wijk aan Zeeërweg een 30 km/h weg zou worden.

Omdat het reconstructieplan dus in strijd is met het bestaande beleid van de gemeente Velsen kan de gemeente het plan voor de reconstructie dus niet presenteren. Er moet eerst een raadsbesluit over worden genomen of het geoorloofd is af te wijken van het huidige LVVP. Daarna wordt opnieuw een participatieavond voor bewoners georganiseerd.